Mali grad

Pustna rajanja v občini Kamnik, jutri, 4. 3., vabljeni na kamniški karneval

03.03.2014

 

V Kamniku bomo tudi letošnje leto praznovali pust in z najrazličnejšimi maskami, kljub že prav pomladnemu vremenu, pregnali koledarsko zimo. Še posebej "norčavo" bo na pustni povorki od Šutne do Glavnega trga. Vabljeni!

Sobota, 1. marec 2014

Osnovna šola Marije Vere prireja pustno rajanje in 4. tradicionalni pustni sprevod. Pustno rajanje bo v soboto, 1.  marca 2014, sprevod pa bo tega dne ob 9. uri krenil izpred Osnovne šole Marije Vere in pot nadaljeval po osrednjem delu Duplice. Zabavala vas bo godba Glasbene šole Kamnik, Stranjska godba in Mažoretna skupina Veronika.

Pub Pod Skalo v soboto, 1. marca 2014, ob 21. uri,prireja tradicionalno pustno rajanje ob izbrani glasbi. Najbolj izvirne maske bodo nagrajene z denarnimi in s praktičnimi nagradami. Za prireditev velja prost vstop.

Hotel Malograjski dvor v soboto, 1. marca 2014, ob 20. uri, vabi na pustovanje z nagradami za najlepše tri maske. Pustovanje se bo odvilo le v primeru zadostnih prijav. Dodatne informacije: 041/612-827.

Planinsko društvo Bajtar Velika planina vabi na tradicionalni pustni smuk, ki se bo odvijal v soboto, 1. marca 2014, ob 11. uri, pri Črnuškem domu na Mali planini. Tekmujejo lahko samo pustne maske. Dodatne informacije: 041/787-319.

Rotovž Caffe v soboto, 1. marca 2014, med 10. in 12. uro, vabi na otroško, brezplačno pustno delavnico, kjer boste z izdelovanjem obraznih mask ter očal poskušali pregnati zimo ali pa vam bodo s pisanimi barvami poslikali vaš obraz. Vsaka pustna maska dobi krof in čaj. Dodatne informacije: 041/618-000.

Torek, 4. marec 2014

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, v sodelovanju z MC Kotlovnica in plesno šolo Šin šin, vabi na kamniški karneval v torek, 4. marca 2014. Zbor pustnih mask je ob 16.30 uri pri cerkvi na Šutni, ob 17. uri bo povorka krenila preko Samčevega prehoda do Glavnega trga, kjer se bo odvijalo glavno pustno rajanje. Najboljših deset pustnih mask bo nagrajenih. 

Kamniški pustni sprevod bo letos doživel pravo stilsko preobrazbo. Zaključno rajanje se letos iz športne dvorane seli na za promet popolnoma zaprt Glavni trg, še pomembneje pa je, da bodo organizatorji večji pomen namenili pustni povorki, katere začetek bo na trgu pred šutensko cerkvijo, skozi Samčev prehod do Glavnega trga.

Povorki smo dodali mamuta, vlak, kopico maskot ter pravo kamniško grofico, Veroniko iz Malega gradu, ki bo častni pokrovitelj karnevala in bo tudi izbrala in nagradila izvirne maske, posebne nagrade pa so namenjene tudi skupnim družinskim maskam. Pika na i letošnjega karnevala pa bodo plesalke plesnega kluba ŠinŠin, ki bodo udeležence popeljale skozi pravo malo karnevalsko plesno šolo.

Vljudno vabljeni, z maskami ali pa samo kot navijači.

Zapora ceste

Zaradi kamniškega karnevala bo potekala popolna zapora ceste in javnih prometnih površin s prometno signalizacijo, v torek, 4. 3. 2014, od 14. ure do 19. ure, in sicer:

Na pustni torek, 4. marca 2014, ob 16. uri, vabljeni v Motnik, kjer se bo odvijala pustna povorka skozi trg Motnika. Zbor pustnih mask je na vzhodni strani Motnika (pri Cotl).

 


<< Nazaj | Novice