Mali grad

Prvo šolsko tekmovanje v malem nogometu za kamniške osnovnošolce

27.11.2010

 

Pod okriljem Otroške nogometne šole Kamnik je danes v Športni dvorani potekalo prvo šolsko tekmovanje v malem nogometu za prve in druge razrede osnovnih šol.  Po besedah organizatorjev je glavni namen dogodka druženje otrok, spoznavanje z nogometno igro in uživanje v športu. Najmlajše je pred začetkom tekmovanja pozdravil tudi župan Marjan Šarec.

Nogomet je le ena izmed športnih aktivnosti, s katero se lahko otroci na kamniških osnovnih šolah spoznavajo v popoldanske času. Na občini so namreč v letošnjem letu predlagali idejo o izvajanju dodatnih športnih aktivnosti, z namenom, da otroci pobližje spoznajo različne športne dejavnosti. Trenutno na šolah potekata nogomet in odbojka, glede na interes, ki ga bodo pokazali najmlajši in starši v prihodnjih letih, pa bodo dodajali nove športe. Aktivnosti potekajo v času podaljšanega bivanja in so brezplačne, saj del stroškov krije Občina, del pa posamezni športni klub.

Otroška nogometna šola Kamnik, ki deluje pod okriljem NK Kamnik, je tako danes pripravila prvo prijateljsko tekmo v nogometu, kjer so se pomerili prvi in drugi razredi osnovnih šol OŠ Marije Vere, OŠ Toma Brejca, OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ Frana Albrehta s POŠ Nevlje in Mekinje.

Pred začetkom tekmovanja je osnovnošolce pozdravil tudi župan Marjan Šarec, ki jim je zaželel lep dan v znamenju prijateljstva, prijetnega druženja in fair playa na igrišču. Na občini Kamnik bodo, po besedah župana Šarca, še naprej podpirali športne dejavnosti mladih, skupen jezik pa bodo skušali najti tudi z NK Kamnik ter jim pomagati pri realizaciji njihovih načrtov.


<< Nazaj | Novice