Mali grad

Prvo letošnje kulturno zabavno popoldne v Društvu upokojencev Kamnik

03.02.2013

 

S prvim letošnjim kulturno zabavnim popoldnevom so v petek, 1. februarja 2013, v Društvu upokojencev Kamnik obeležili ponovno odprtje gostilnice Pri Marjanci. Po poldrugem mesecu mirovanja, odkar je bivši najemnik zapustil lokal, je društvu uspelo pridobiti novega najemnika, ki je prostore prenovil. To je mladi gostinec Jernej Sedušak iz Gornjega grada, ki ima kljub mladosti že 15-letne izkušnje dela v gostinstvu.

"Naj ti prostori spet postanejo naš novi dom, v katerem bomo radi preživljali skupne ure prijetnega druženja ob pogovorih, igranju šaha, branju časopisov," je v pozdravnem nagovoru preko stotim udeležencem prireditve, ki so do kraja napolnili vse prostore poudaril predsednik DU Kamnik Vinko Polak.

Sicer pa so poldrugo uro trajajoč program, ki ga je pripravila in vodila Milenka Brajer, predsednica kulturne sekcije, namenili tudi bližnjemu Prešernovemu dnevu – slovenskemu kulturnemu prazniku. Od uvodne himne Prešernove zdravljice, ki so jo zapeli pevci mešanega pevskega zbora pod vodstvom Karle Urh do Naše Slovenije v izvedbi tria Jesenski cvet. Vmes pa se je zvrstila pisana paleta pesmi in veselih viž Nocoj pa oh nocoj, Kadar Zila noj Drava, Ljudske pevke Predice pod vodstvom Angelce Jagodic in harmonikarjem Jožetom Jagodicem s Pomladno, Tam za vasjo, Adama in Eva, Možila bi se rada in drugimi ter trio Jesenski cvet z Veselo v Kamnik, Sosedov France, Mi se mamo radi, do zaključka z zdravljico Živijo oj živijo…, s katero so pevci in vsi udeleženci nazdravili ponovnemu odprtju Marjance.

Ob vižah tria Jesenski cvet so se kamniški upokojenci tudi veselo zavrteli in se družili v prijetnem pogovoru še v večerne ure.

Besedilo n fotografije: Franc Svetelj

                                                                                                                                                                 


<< Nazaj | Novice