Mali grad

Prvi rojstni dan tržnice Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

27.09.2014

 

Prvo jesensko soboto v letošnjem letu, 27. septembra, je bilo na tržnem dnevu Okusi Kamnika – Podeželje in Eko še bolj živahno in nekoliko bolj slovesno kot sicer, saj so na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik proslavili 1. rojstni dan tržnice Okusi Kamnika, ki so jo Kamničani lepo sprejeli.

Vsako zadnjo soboto v mesecu Kamnik vabi na posebno tržnico, ki se odvija na Glavnem trgu v središču mesta. Na njej okoliški pridelovalci ponujajo izvrstne domače in skrbno pripravljene pridelke z domačega vrta in druge živilske proizvode, kot so siri ter jogurti, suhomesni izdelki, domače marmelade, kruh iz krušne peči, pecivo in druge dobrote.

V sklopu tržnice se odvija tudi kuhinja na prostem z imenom Kuhajmo na tržnici okusi Kamnika - Podeželje in Eko, kjer vas lokalni gostinci postrežejo s sveže pripravljenimi jedmi Okusov Kamnika. Tržnica Okusi Kamnika - Podeželje in Eko se prične ob 8. in zaključi ob 13. uri. Kar nekajkrat je bilo sobotno dogajanje obogateno s kulturnim programom, potekale pa so tudi otroške tematske delavnice.

Na tokratnih prazničnih sobotnih stojnicah so svoje izdelke in pridelke ponudili: Zelenjavni vrt Tina, Bio Iris, Kmetija Pr Prajz, domače mesnine Soud, Kmetija Pr Anžič, Ekološka kmetija Trebušak, Kmetija Pr Gabršk, Rokodelstvo Damjana Spruk, Društvo podeželjskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Pibernik, Kmetija Jamšek, Ribogojnica Mihovc, Hiša slaščic Tarangela, Kmetija Jenko, Kmetija Žmoht, gostovali pa so Društvo rejcev drobnice Kamnik in Turistična Kmetija Balon – Bela Gorca iz Bizeljskega. Na stojnici se je predstavil mesar Anton iz Kamnika -  podjetja Meso Kamnik, za razvajanje brbončic pa je na eni izmed stojnic poskrbela kamniška Gostilnica Pri podkvi.

Kot se za rojstni dan spodobi, so na praznični sobotni tržni dan ponudili sladko in slastno kloštrsko kremšnito, sladico iz knjižice receptov Okusi Kamnika na vsako mizo. Sladico so pripravili v Hiši slaščic Tarangela in jo razdelili med obiskovalce.

Bogata ponudba na stojnicah in v okoliških gostinskih lokalih je poskrbela za dobro vzdušje ter prijetno nakupovanje na septembrsko, sončno sobotno dopoldne.

Seveda pa vabljeni na tržni dan zadnjo soboto v  mesecu kimovcu – mesecu, ko se vino pretaka.

Besedilo in fotografije: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice