Mali grad

Prvi poletni tržni dan Okusi Kamnika – podeželje in eko

28.06.2014

 

Zadnjo junijsko soboto je na Glavnem trgu v Kamniku od 8. do 13. ure potekal že 10. tržni dan Okusi Kamnika – podeželje in eko, projekt, namenjen predstavitvi bogate ponudbe kamniškega podeželja. Obiskovalci tržnice so lahko v dobrih petih urah okušali, kupovali in se seznanjali s kulinaričnimi, nastanitvenimi ter ostalimi produkti  ponudnikov iz Kamnika in okolice.

Sobotno dogajanje na Glavnem trgu je bilo  posvečeno pomenu uporabe lokalno pridelane hrane. Deset kmetij je s krušnimi in mesnimi izdelki, domačimi siri,zelenjavo in drugimi domačimi dobrotami ustreglo kupcem, ljubiteljem tradicionalne slovenske podeželske kulinarike.

Tržni dan Okusi Kamnika – podeželje in eko je privabilo domače ponudnike pridelkov in izdelkov, saj je cilj tržnice kupcem ponuditi lokalno pridelano hrano in izdelke, domačim kmetom in drugim ponudnikom pa ponuditi eno od tržnih poti do kupcev in tako ohranjati življenje na podeželju. 

Svoje pridelke so ponudili: Zelenjavni vrt Tina, kmetija Pr prajz, kmetija Pr Anžič, kmetija Pr Kajet, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, biodinamična kmetija Pri Vodiškarju – Bio Iris, kmetiji Pibernik in Jamšek, hiša slaščic Tarangela, kmetija Pr Gabršk, kmetija Jenko, butična pivovarnica Mali grad, jedi po receptih »Okusi Kamnika na vsako mizo« pa  sta pripravljali gostilna Mili vrh in gostilnica Majolka.

Ena od stojnic  je bila namenjena spletni tržnici, ki je zaživela v mesecu maju - http://www.trznica-kamnik.si/.

Sobotno dopoldne je bilo kot nalašč odlična priložnost za pokušino in nakup dobrot kmetij Kamnika in okolice.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice