Mali grad

Prvi nastop Klemna Štrajharja se ni izšel po pričakovanjih

27.07.2012

 

Prvi slovenski nastop na olimpijskih igrah v Londonu se ni izšel po pričakovanjih. Kamničan Klemen Štrajhar je v predtekmovanju lokostrelstva med 64 tekmovalci dosegel 58. rezultat.

17-letni lokostrelec, Kamničan Klemen Štrajhar, je na današnji tekmi za kvalifikacije (streljal je na razdalji 70 m, in sicer 72 puščic, dva seta po 36 puščic), po prvi polovici zbral 308 krogov, s čimer je zasedal predzadnje mesto. V drugi polovici je zbral 331 krogov (34. mesto v tem delu), s čimer je napredoval za pet mest. Na koncu je zbral 639 krogov.

Mučila ga je trema

"Po prvem delu sem bil povsem poklapan. Takrat bi se najraje kar pogreznil v tla. A rekel sem si: ‘daj, daj, treba je popraviti nastop’. Tako da sem se dvignil nazaj v igro. Trema me je malo ‘zafrknila’, da nisem mogel streljati tako, kot znam. K sreči se mi je nato uspelo malo sprostiti. Rekel sem si, da gre za mojo prvo tekmo in najpomembneje je, da uživam v nastopu," je svoj nastop ocenil Štrajhar.

Kot nam je za občinsko spletno stran povedal predsednik Lokostrelskega kluba Kamnik Janez Čirič, Klemnova uvrstitev in rahlo slabši začetek v tem trenutku ne pomenita popolnoma nič. "Klemen se mora zbrati in pokazati svoje znanje na izločilnih bojih, ki bodo potekali v torek. Zato Klemen, mirno roko in navijamo zate!" je še dodal predsednik Čirič.

Korejci razred zase
Najbolje so se izkazali tekmovalci iz Južne Koreje, ki so zasedli prva tri mesta. Najboljši rezultat kvalifikacij je dosegel Im Dong Hyun, ki je s 699 krogi postavil nov svetovni rekord. Drugi izid je dosegel njegov rojak Kim Bubmin (698), tretjega pa Oh Jin Hyek (690).

Na izpadanje proti Kitajcu
Konec tedna bosta v Londonu na sporedu moštveni tekmi, od ponedeljka do srede pa bo na sporedu 1. krog posamičnega turnirja. Štrajhar se bo pomeril s sedmouvrščenim v kvalifikacijah, Dajem Šjaošjangom. Kitajec je v kvalifikacijah zbral 678 točk.

Korejci so bili najboljši tudi v kvalifikacijah moštvene tekme (2.087), sledili so Francozi (2.021) in Kitajci (2.019).

Vir: delno povzeto po www.rtvslo.si


<< Nazaj | Novice