Mali grad

Prvi kamniški kulinarični večer: »Čudovito je.«

08.07.2017

 

Prvi kamniški kulinarični večer: »Čudovito je.«Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik je včeraj skupaj z gostinci park Evropa uspešno in premierno spremenil v udobno jedilnico z ležalniki, mizicami ter prijetnim ambientom. Obiskovalci prvih kamniških kulinaričnih večerov, ki so napolnili park, so lahko uživali v raznoliki gostinski ponudbi ter v prijetni glasbeni spremljavi. »Čudovito je. Čestitam« pa je bila najpogostejši opis dogajanja.

Za glasbo so poskrbeli Ognjeni muzikantje in Kvatropirci, za gostinsko ponudbo pa kamniški gostinci in dva kamniška pivovarja. Obiskovalci so tako lahko poskusili firštov golaž, ki so ga pripravili v Termah Snovik, sladki trnič, burgerje in bombete, ki so jih pripravili v Mojčinih dobrotah, hot dogu s kamniško kajžerco in palačinkah Kava bara Coprnica ter sardelah in limonadi Gostilne Korobač. Ker k dobri hrani paše dobro pivo sta bila s svojimi pivi tam tudi Pivovarna Mali grad in Domača pivovarna pod Menino planino.

V okviru prvih kamniških večerov smo tudi izžrebali glavno nagrado Vikenda odprtih vrat, ki je v Kamniku potekal od 9. do 11. junija, v Litiji pa dan kasneje. Takrat je 12 turističnih ponudnikov svojim obiskovalcem ponudilo posebne ugodnosti in vsi, ki so takrat izpolnili nagradni kuponček, so na prvem kulinaričnem večeru imeli priložnost osvojiti nagrado – bivanje v krošnji, ki jo je podaril Pustolovski park Geoss. Srečna nagrajenka pa je Jera Hauptman.

To je bil šele prvi kamniški kulinarični večer, ostali sledijo vsak petek v juliju. Naslednji kulinarični večer bo tako že naslednji petek, 14. julija, na isti lokaciji – v parku Evropa v Kamniku. Tudi tisti se bo začel ob 17. uri. Takrat bodo za glasbeno spremljavo poskrbeli Manca Berlec in duo Uroš in Tjaša.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec in Samo Trtnik


<< Nazaj | Novice