Mali grad

Prvenstvo PZDU Gorenjske v kegljanju s kroglo na vrvici

13.06.2014

 

Kegljanje s kroglo na vrvici je letos šele drugič na programu iger PZDU Gorenjske. Če je bilo lansko organizirano na dokaj čudnem kegljišču (majhni keglji in tudi majhna krogla), so letošnji pogoji že bolj upoštevali pravila tega kegljanja.

Organizacijo je prevzelo DU Naklo in za izvedbo uporabilo napravo pri Domu zveze slepih in slabovidnih v Okroglem. Že prihod in pogled na prečudovit pokrit objekt nas je razveselil. Vsa pohvala velja organizatorjem, ki so tekmovanje resnično vzorno organizirali.

Tovrstna dejavnost je v zgornje savski dolini kar precej razširjena. Zato smo Kamničani z doseženimi rezultati več kot zadovoljni, saj smo šele dobro začeli s to zanimivo panogo. Žal kompletnih rezultatov s podrtimi keglji še nimamo pa vendar.

Ženske:

1. mesto

DU Dovje - Mojstrana

2. mesto

DU Kamnik

3. mesto

DU Rateče - Planica


Moški:

1. mesto

DU Rateče - Planica

2. mesto

DU Naklo

3. mesto

DU Kamnik

Tudi med posamezniki nismo ostali brez »stopničk«. Tilka je osvojila 3. mesto in Miha 2. mesto.

Še enkrat se moramo pohvaliti, kajti pohvale in zahvale za organizacijo Spominskega turnirja še kar dežujejo. Omeniti velja tudi dejstvo, da smo športniki DU Kamnik povabljeni na prijateljsko druženje s člani DU Rateče – Planica, ki se ga bomo udeležili v torek, 17. junija.

Sekcija kegljanja s kroglo na vrvici pri DU Kamnik je izvedla tudi svoje prvenstvo. Poglejmo si še dobitnike medalj, ki jih bodo najboljši prejeli na proglasitvi naj… športnikov na prireditvi sredi septembra:

 Ženske:

1. mesto

Tilka Smrekar

500 podrtih kegljev

2. mesto

Mimi Vrhovnik

496 podrtih kegljev

3. mesto

Lojzka Vrankar

478 podrtih kegljev


Moški:

1. mesto

Miha Prosen

542 podrtih kegljev

2. mesto

Peter Prijatelj

534 podrtih kegljev

3. mesto

Marjan Hribar

500 podrtih kegljev


Vedno in ob vsaki priliki velja povabilo novim članom. Pridružite se nam – imamo se zelo prijetno. Skupni treningi potekajo ob ponedeljkih od 9. ure dalje, na napravi v avto kampu Pod Skalo, ko se še enkrat več zahvaljujemo g. Gabrielu, da nam je omogočil postavitev kegljišča.

Besedilo in fotografije: Miha Prosen


<< Nazaj | Novice