Mali grad

Prve prireditve v okviru 41. Dnevov narodnih noš v Kamniku

08.09.2011

 

Popoldan so se 41. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine že tradicionalno pričeli z odprtjem filatelistične razstave na temo oblačilne dediščine.

Vsako leto Filatelistično društvo Ivan Vavpotič Kamnik pripravi priložnostni žig in kuverto, ki jo lahko kupite v prodajni galeriji Turistično informacijskega centra na Glavnem trgu, kjer si lahko v naslednjih štirinajstih dneh razstavo tudi ogledate.

 

V imenu Agencije za turizem Kamnik je navzoče pozdravil član filatelističnega društva, Miran Jereb. Nekaj več o sami razstavi pa je povedal predsednik društva, dr. Slavko Novak. Odprtje so zaokrožili z govorom dolgoletnega člana in častnega občana Kamnika, dr. Nika Sadnikarja.

Večer so nadaljevali v Galeriji Veronika z odprtjem razstave Spremembe oblačenja v sliki, obleki in preobleki, ki se s svojo vsebino navezuje na letošnjo nedeljsko povorko.

Razstavo je pripravila Alenka Pakiž – ljubiteljica nekdanje oblačilne kulture Slovencev – ob pomoči moža Filipa Pakiža in v sodelovanju s Folklorno skupino Tine Rožanc – veterani. Celotno slovesnost je vodil Tone Ftičar, uvodne besede pa je povedala dr. Andreja Eržen, direktorica Agencije za turizem Kamnik ter vodja Organizacijskega odbora za pripravo 41. Dnevov narodnih noš.

 

V imenu Občine Kamnik je navzoče pozdravila podžupanja, mag. Julijana Bizjak Mlakar z besedami, da si ne zna predstavljati bolj veličastnega uvoda v Dneve narodnih noš.

Jutri ob 19. uri ste vabljeni na uradno odprtje 41. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine ter Srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Gorenjske.


Besedilo in fotografije: Urška Osolnik, Agencija za turizem in podjetništvo Kamnik


<< Nazaj | Novice