Mali grad

Prva zmaga odbojkaric v letu 2018

07.01.2018

 

Prva zmaga odbojkaric v letu 2018Odbojkarice Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige v Mariboru premagale madžarsko ekipo Fatum Nyiregyhaza s 3:0 (14, 25, 26). Kamničanke so zdaj s štirimi zmagami in dvema porazoma z enajstimi točkami na četrtem mestu v tem tekmovanju. V nedeljo bodo varovanke Gregorja Rozmana v dvorani Lukna, ob 18. uri, igrale še z Novo KBM Branikom, tekma pa bo veljala tudi kot zaostala tekma devetega kroga v 1. DOL za ženske.   

Calcit Volley – Fatum Nyiregyhaza  3:0 (14, 25, 26)

Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Brlas, Stipaničev (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Grudina 12, Mihevc 3, Blažič 10, Igličar, Mihalinec 16, Zaplotnik 1, Pogačar 1, Zatkovič 6, Janežič (L), Brčić 4, Mijoč 4, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

Fatum Nyiregyhaza: Kotorman 2, I. Francesco Machado (L), G. Francesco Machado 2, Kundrak, Toth (L), Szabo, Valdez, Matić 10, Willam 11, Fernandez Fuentes 12, Kalotai 5, Kaličanin 8. Trener: Andras Horvath.

Madžarske odbojkarice, ki imajo v svojih vrstah kar šest tujk, od tega tri iz Venezuele (Josefina Fernadez Fuentes, Isis Francesco Machado, Genesis del Carmen Francesco Machado), dve iz Srbije (Sanja Kaličanin, Tatjana Matić) ter Argentinko (Josefina Fernandez Fuentes), so v petek na prvi tekmi mariborskega turnirja srednjeevropske lige presenetile domačo Novo KBM Branik s 3:1 (17, -21, 22, 19). Toda proti Calcit Volleyju niso osvojile niti niza, čeprav so Kamničanke igrale brez kapetanke Urške Igličar, ki jo je uspešno nadomestila mlada Eva Zatković.

V svoji prvi letošnji tekmi so Kamničanke odlično začele uvodni niz, v katerem so za nasprotnicami zaostajale le trikrat, zadnjič pri 3:4, nato pa so s petimi zaporednimi točkami ob prvem tehničnem odmoru vodile za tri. Madžarke so se jim še približale na točko zaostanka (11:12), toda na servis Katje Mihevc, dvakrat je bila uspešna tudi z asom, so slovenske podprvakinje ob drugem tehničnem odmoru vodile s štirimi točkami prednosti. Do odločilne prednosti pa so prišle na servis Katje Mihalinec, ki je svoj prvi servis imela pri izidu 17:13, končala pa pri 24:13, ko je napad končala Helena Mijoč, zmago v uvodnem nizu pa je potrdila Pia Blažič.

Drugi niz se za kamniško ekipo ni začel najbolj obetavno. Njihov servis ni bil več tako uspešen, popustile so tudi v napadu, na drugi strani pa sta se razigrali Lilla Willam in Josefina Fernandez Fuentes. Tako so Madžarke vodile že z 12:6, z lepo prednostjo petih točk (22:17) pa so vstopile tudi v končnico drugega niza, čeprav so se jim pred tem Kamničanke trikrat že približale na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 17:18). Vendar so se varovanke Gregorja Rozmana na servis Pie Blažič vrnile v igro, po napaki Willamove pa so prvič v drugem nizu tudi povedle (23:22). Mihalinčeva je nato poskrbela za dve zaključni žogi za vodstvo z 2:0 v nizih, Tina Grudina še za tretjo, ki so jo Kamničanke po novi napaki Willamove tudi izkoristile. 

V tretjem nizu so bile večinoma v prednosti odbojkarice Calcit Volleyja, ki so ob prvem tehničnem odmoru vodile s štirimi točkami prednosti, ob drugem s točko Eve Pogačar za tri, v končnico pa so vstopile z vodstvom 21:16. Uspešna je bila Katja Mihalinec. Vendar se Madžarske niso predale, saj so ubranile dve zaključni žogi, v še eni dramatični končnici pa so bile spet boljše kamniške odbojkarice, ki so prišle do pomembne zmage, s katero so spet v igri za nastop na zaključnem turnirju najboljše četverice po rednem delu tekmovanja.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Naj se leto 2018 le tako nadaljuje. Danes smo se na mestu korektorice odločili za Evo Zatković, ta poteza se je obrestovala, saj je Eva odigrala dobro tekmo. Težko je komentirati posamezne elemente igre, saj je celotna ekipa prikazala zrelo igro, ne ravno dobro, motilo pa me je, kako smo reševali položaje v protinapadih, ko smo imeli nekaj lepih zaključnih žog, a jim nismo izkoristili. Če bi bili v tem elementu uspešni, bi se verjetno rešili napetih končnic v drugem in tretjem nizu. Želim si, da bi v nedeljo Branik igral v popolni zasedbi, tudi z Izo Mlakar in da se spopadeta v tem trenutku dve najboljši slovenski ekipi.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice