Mali grad

Prva tekma drugega kroga pokala challenge

16.11.2012

 

Franches-Montagnes - Calcit Volleyball 0:3 (-13, -18, -20)

Delemont – Športni center. 600 gledalcev. Sodnika: Janosch (Avstrija) in Khuc (Nemčpija).

Franches-Montagnes: Rowland, Hendriksen – libero, Barry 8, kocher, Lichtman 11, Daillar – libero, Beattie 3, Sciarini 1, Muhlemann, Girard 5, Roberson 5. Trener: Gianfranco Pedercini.

Calcit Volleyball: Guštin 7, Turnšek 22, Podlesnik – libero, Handanovič, Ljubetič, Kramolc 6, Lenarčič 3, Starčević 14, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 9, E. Mori. Trener: Oleg Gorbačov.

Kamničanke so tekmovanje v pokalu challenge začel več kot odlično. Čeprav so do Delemonta, ki leži v bližini francoske meje s kombijema potovale deset ur, se to na njihovi igri ni prav nič poznalo. V zadnjih dveh tekmah, proti Hitu Novi Gorici v domačem pokalnem tekmovanju in v soboto proti Doprastavu iz Bratislave v srednjeevropski ligi so precej nihale v igri, tokrat pa nihanj v njihovi igri skorajda ni bilo. Že v uvodnem nizu, ki ga je trener Oleg Gorbačov začel s Teo Lenarčič na mestu organizatorke igre, Ano Starčević in Petro Kramolc na mestu sprejemalk, Jeleno Strel Kosmač in Majo Guštin na mestu blokerk, Tjašo Turnšek na mestu korektorice in Uršo Podlesnik kot prosto igralko, so stvari postavile na svoje mesto in od samega začetka bile v vodstvu. Sprejem, ki je bil v nekaterih prejšnjih tekmah ena večjih težav v igri kamniških odbojkaric, je tokrat deloval odlično in temu primeren je bil tudi napad. Tjaša Turnšek je bila v napadu nezaustavljiva, pridružila pa se ji je Ana Starčević. Tudi v drugem nizu je bilo vse v znamenju aktualnih slovenskih podprvakinj, ki so imele igro ves čas pod kontrolo. Domačinke, ki imajo v svojih vrstah kar štiri Američanke in Škotinjo Lynne Beattie, ki pa ji proti svojim nekdanjim soigralkam ni šlo najbolje od rok, so sicer nekaj dlje držale korak z razpoloženimi gostjami, vendar zmaga v drugem nizu za varovanke Olega Gorbačova nikoli ni bila vprašljiva. Še največ dela so imele v tretjem nizu, ko so naredile nekaj več napak, vendar kaj več kot dvajset točk trenutno tretjeuvrščeni ekipi švicarskega prvenstva ni uspelo priigrati. S to zmago so Kamničanke na pragu uvrstitve v tretji krog pokala challenge. Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Kamniku, varovanke Olega Gorbačova pa se bodo v primeru napredovanja pomerile z boljšo ekipo iz dvoboja med nizozemsko ekipo Meijel in romunsko ekipo Targu Mures. V prvi tekmi so s 3:0 v gosteh slavile romunske odbojkarice.  

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice