Mali grad

Prva seja predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo v novi sestavi

18.05.2016

 

V sejni dvorani Občine Kamnik se je popoldan odvijala prva seja predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo v novi sestavi. Zbrane, med njimi tudi predsednika Zveze veteranov vojen za Slovenijo Ladislava Lipiča in predsednika Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kamnik-Komenda mag. Zvonka Cveka, je ob tej priložnosti pozdravil župan Marjan Šarec. 

Prva seja predsedstva Zveze veteranov vojne za Slovenijo v novi sestavi

Zveza veteranov vojne za Slovenijo je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo. Ta združujejo tiste, ki so ne glede na njihova politična in svetovna prepričanja aktivno sodelovali v pripravah oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za ohranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije. Člani predsedstva so na prvi seji v novi sestavi pregledali zapisnik 23. redne seje, obravnavali program slovesnosti ob Dnevu državnosti, rebalans Finančnega načrta 2016 in informacije o porabi sredstev, poročilo zgodovinske komisije in mednarodno sodelovanje, potrjeni so bili člani Komisije za KSV, Komisije za šport in Uredniškega odbora glasila Veteran.  

Zbrane je najprej nagovoril predsednik Zveze veteranov vojen za Slovenijo Ladislav Lipič, ki je poudaril, da so se danes zbrali v Kamniku, kjer njihova organizacija aktivno deluje in pomaga pri delovanju na področju ohranjanja spomina na dogodke leta 1990 in leta 1991.

Župan Marjan Šarec je članom predsedstva izrekel iskreno dobrodošlico v srednjeveškem mestu in dodal: »Dobrodošli v Maistrovem mestu. Naš rojak, general Rudolf Maister je izrednega pomena za celotno Slovenijo, kljub temu, da se včasih tega nismo zavedali. Danes imate pred seboj pomembno nalogo. Občina Kamnik z Zvezo zelo dobro sodeluje, tudi s kamniškim društvom. Naše glavno sodelovanje je ob dnevu državnosti, ko skupaj pripravimo proslavo na Glavnem trgu in tako bo tudi letos ob 25-letnici. Vaša vloga se mi zdi pomembna predvsem v tem, da se ne pozabi tisto, za kar ste takrat zastavili svoja življenja, pogum in energijo. Vaše poslanstvo je ohranjati vrednote osamosvojitve s ponosom in predvsem ohranjati in v slovenski družbi spodbujati ponos in veselje nad tem, da imamo svojo državo, čeprav nismo najbolj zadovoljni nad tem kakšna je. Kajti državo ustvarjamo ljudje. In če bo vsak od nas dal svoj napor in sam pri sebi pogledal kaj lahko stori, da bi bilo bolje, potem verjamem, da je še upanje. Hvala za vaše sodelovanje, hvala gospodu Cveku za trud in prizadevanja kamniškega društva. Želim vam uspešno delo.«


<< Nazaj | Novice