Mali grad

Prva ekipa Calcita iz Ankarana z dvema zmagama, Calcitovi starejši dečki tudi v Kanalu nepremagljivi

19.11.2013

 

Prva ekipa Calcita iz Ankarana z dvema zmagama

Starejše deklice prve ekipe Calcit Volleyballa so na svojem drugem kvalifikacijskem turnirju skupine D na OŠ Hrvatini prišle do dveh zmag. Manj uspeha je imela druga kamniška ekipa, ki je izgubila obe tekmi, tudi proti svoji prvi ekipi. Prva ekipa Calcita je s šestimi točkami na drugem mestu, medtem ko druga ekipa na svojo prvo zmago še čaka.

Na prvi tekmi turnirja na OŠ Hrvatini, ki je sicer že tretji v kvalifikacijski skupini D sta se pomerili ekipi iz Kopra in domačinke iz Ankarana. Tekma je bila izrazito čustvena, kot so po običajno tekme sosednjih moštev. Z dobro igro v napadu so Koprčanke prišle do vodstva 1:0 v nizih in so tudi prva ekipa, ki je v letošnji sezoni uspela vzeti niz Ankaranu. Tudi v drugem nizu so si že priborile kar pet točk prednosti, kar pa ni bilo dovolj. Igralke Ankarana so močno pritisnile na servisu in najprej izenačile v nizih in zanesljivo dobile še tretji niz.

V drugi tekmi turnirja se je proti Koprčankam pomerila prva ekipa Calcita. Koprčanke so z močnimi servisi presenetile kamniško ekipo in prišle do vodstva, vendar je kamniška ekipa hitro ujela svoj ritem. Patricija Porovne Černe in Neža Ladinik sta začeli sprejemat brez napak in Kamničanke so se hitro razigrale in si priigrale neulovljivo prednost. Tudi v drugem nizu so Kamničanke igrale zanesljivo, v bloku je svoje dodala še Sara Sitar. Kamničanke so niz osvojile na 17. točki.

V medsebojnem dvoboju obeh kamniških ekip so za prvo ekipo priložnost dobile tudi igralke, ki na prvi tekmi niso igrale. Kljub temu so brez večjih težav dobile uvodni niz, v drugem pa so tudi odbojkarice druge ekipe dokazale, da znajo igrati odbojko. Rezultat je bil do 16-te točke izenačen in šele po odličnih servisih Lane Mujanovič se je ekipa Calcit Volleyball 1 nekoliko odlepila in se veselila še druge zmage na turnirju. Podoben potek je imela tudi zadnja tekma turnirja, v kateri so Ankarančanke brez večjih težav prišle do zmage v prvem nizu, v drugem pa so jim mlade kamniške odbojkarice druge ekipe Calcita nudile dostojen odpor.

»Danes so punce igrale odlično, zbrano, brez nihanj, vsaka je naredila svoje. Edino servis nam nikakor ni stekel (13 zgrešenih v prvi tekmi), vendar so zato morale pokazati še toliko več v igri, kar so tudi storile. Deklice so naredile velik korak naprej, kar je bilo opazno že tudi na tekmah za trening. Veseli me, da so ostale zbrane, kar je za tako mlade igralke še posebej pohvalno,« je svoje varovanke pohvalila Živa Cof.

Za prvo ekipo Calcit Volleyballa so na OŠ Hrvatini igrale: Patricija Porovne Černe, Ana Pibernik, Eva Pogačar, Zala Špoljarič, Lucija Kraljevič, Sara Sitar, Neža Ladink, Klara Flerin, Lana Mujanovič, Veronika Beznik, Maja Pestotnik in Eva Skvarč.

Za drugo ekipo Calcit Volleyballa, ki jih vodi Željana Blagojevič, pa so igrale: Amra Kočan, Lara Mlakar, Katarina Humar, Nika Janežiič, Anja Hribar, Živa Korošec, Zala Giosento Verovšek, Daša Zoya Habjan, Atena Gojak, Tinkara, Lea Gašperlin in Maruša Petek.

Izidi tretjega kvalifikacijskega turnirja skupine D

Turnir na OŠ Hrvartini: Ankaran – Luka Koper 2:1 (-21, 19, 9), Calcit Volleyball I – Luka Koper 2:0 (13, 17), Calcit Volleyball I – Calcit Volleyball II 2:0 (9, 17), Ankaran – Calcit Volleyball II 2:0 (8, 17).

Vrstni red: 1. Ankaran12 (12:1), 2. Calcit Volleyball I 6 (6:2) – dve tekmi manj, 3. Volleyball Ljubljana 4 (4:4) – dve tekmi manj, 4.Luka Koper 2 (3:6) – dve tekmi manj, 5. Calcit Volleyball II 0 (0:12).

Calcitovi starejši dečki tudi v Kanalu nepremagljivi

Z novima dvema zmagama, tokrat na tretjem kvalifikacijskem turnirju skupine B za starejše dečke v Kanalu, so starejši dečki Calcit Volleyballa še naprej edina neporažena ekipa v skupini. Mladi Kamničani so brez izgubljenega niza premagali ekipi BenQuicka Logatec in Salonita, z dvema tekmama manj pa so trenutno, navkljub maksimalnemu številu točk še vedno na drugem mestu.

Na turnirju v Kanalu so na prvi tekmi starejši dečki Brezovice z 2:0 (12, 23) premagali domači Salonit, na drugi pa so bili Brezovčani z 2:1 (9, -23, 9) boljši še od Logatčanov.

Tretja tekma je tako potekala med ekipo iz Logatca in Calcit Volleyballom. Kamničani so jo začeli v svoji najmočnejši postavi: Forštnarič, Sojer, Podobnik, Hrovat, Zalogar, Lakner in Krt, ki je hitro prišla do visoke prednosti. Predvsem po zaslugi dobrega servisa in borbene igre v polju. Po vodstvu s 16:5 je dal trener Calcita Jure Sitar priložnost vsem igralcem. Zamenjal je vseh šest igralcev in dal priložnost dokazovanja tudi drugim igralcem, ki pa svoje priložnosti niso najbolje izkoristili. V igri Kamničanov so se začele pojavljati napake, predvsem pa je bila težava na slabem izvajanju začetnih udarcev, kjer so delali napake eden za drugim. Vendar pa je bila prednost tako velika, da so zanesljivo osvojili prvi niz z rezultatom 25:16. Drugi niz so kamniški odbojkarji začeli v nekoliko spremenjeni zasedbi. Namesto Zalogarja in Laknerja sta ga začela Kadunc in Dolžan, Sojerja pa je na mestu organizatorja igre zamenjal Sadjak. V ekipi se je poznala neuigranost med njimi ter sami postavitvi, tako v polju kot pri postavljanju bloka, še vedno pa so Kamničani slabo izvajali svoje začetne udarce in predvsem na račun tega ves čas zaostajali za nasprotniki. Šele na 17. točki so Kamničani ujeli Logatčane, v napeti končnici pa je bila sreča tudi nekoliko na njihovi strani.

Zadnjo tekmo turnirja, v kateri so Calcitovci še drugič v letošnji sezoni igrali proti Salonitu, ki so ga brez težav premagali že na prvem turnirju v Stranjah, je trener Jure Sitar spet začel v najmočnejši zasedbi, ki si je, podobno kot proti Logatcu hitro priigrala visoko prednost. Priložnost so spet dobili tudi drugi igralci, ki pa tokrat niso padli v igri. Oba niza so Kamničani zanesljivo dobili.

»Čeprav je bilo na prvi tekmi v drugi polovici prvega niza in večji del drugega nekaj težav v naši igri, predvsem tu mislim na izvajanje začetnih udarcev, si fantje zaslužijo pohvale za prikazano igro na turnirju v Kanalu. Pohvale si zaslužijo tudi za svojo borbenost,« je svoje varovance pohvali trener starejših dečkov Calcit Volleyballa Jure Sitar.

Za Calcit Volleyball so v Kanalu igrali: Teo Podobnik Teo, Aljaž Hrovat, Rok Forštnarič, Tom Sojer, Aljaž Zalogar, Matija Lakner, Kristjan Krt, Peter Kadunc, Žan Dolžan, Matic Sadjak, Jakob Kutnar, Jan Fink, Andraž Zalogar ter Jakob Krt. Čestitke vsem fantom za borbenost in lepo odbojkarsko predstavo.

Izidi tretjega kvalifikacijskega turnirja skupine B

Turnir v Kanalu: Salonit – Anhovo – ŠD Brezovica 0:2 (.12, -23), ŠD Brezovica – BenQuick Logatec 2:1 (9, -23, 9), BenQuick Logatec – Calcit Volleyball 0:2 (-16, -23), Calcit Volleyball – Salonit Anhovo 2:0 (10, 12).

Vrstni red: 1. ŠD Brezovica 10 (10:4), 2. Calcit Volleyball 8 (8:0) – dve tekmi manj, 3. BenQuick Logatec 2 (4:7) – dve tekmi manj, 4. Salonit Anhovo (4:10), 5. Črnuče ACH II 2 (2:7) – dve tekmi manj.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Tine Forštnarič


<< Nazaj | Novice