Mali grad

Prva članska ekipa Calcit Volleyball znova v Kamniku

06.06.2017

 

Prva članska ekipa Calcit Volleyball znova v KamnikuV Odbojkarskem društvu Calcit Ljubljana sporočamo, da bomo v prihodnji tekmovalni sezoni prvo člansko ekipo Calcit Volleyball preselili nazaj pod okrilje Odbojkarskega kluba Kamnik.

Odbojkarsko društvo Calcit Ljubljana je v preteklih dveh tekmovalnih sezonah nastopalo kot vodilno društvo in nosilec Projekta razvoja ljubljanske ženske odbojke. V okviru Projekta je naša prva ekipa v sezoni 2015/16 prvič zaigrala v Ligi prvakinj pod okriljem CEV ter bila na ta način po več kot desetih letih sploh prva slovenska ženska odbojkarska ekipa, ki ji je to uspelo. S pomočjo dveh glavnih podpornikov Projekta: podjetja Calcit in Mestne občine Ljubljana, smo v preteklih dveh tekmovalnih sezonah dosegli več odmevnih uspehov v Srednjeevropski ligi MEVZA (1. mesto 2016, 2. mesto 2017), Državnem prvenstvu (1. mesto 2015/16, 2. mesto 2016/17) in Pokalu Slovenije (2. mesto 2016 in 2017).

V tem obdobju smo veliko pozornost namenili tudi vzgoji mladih igralk. Tako je v 1. državni odbojkarski ligi pod okriljem ŽOK Tabor Ljubljana uspešno nastopala ter se kalila tudi druga ljubljanska ekipa, ki so jo v pretežni meri sestavljale mlade igralke našega društva, ekipa pa je bila z naše strani podprta tudi po organizacijski in strokovni plati. Poleg tega nam je v okviru Projekta razvoja ljubljanske ženske odbojke uspelo poenotiti ostale ljubljanske ženske odbojkarske klube in osnovati združene ekipe mesta Ljubljane v mlajših kategorijah, ki so ravno tako dosegle več vrhunskih rezultatov.

Kljub želji, da s Projektom v tovrstni obliki nadaljujemo tudi v prihodnje, v društvu na žalost glede tega nismo uspeli najti skupnega jezika z Oddelkom za šport MOL.

Ob tej priložnosti se za vloženi trud in podporo iskreno zahvaljujemo vsem odbojkarskim delavcem, ki so sodelovali pri Projektu, ostalim ljubljanskim ženskim odbojkarskim društvom, MOL in našim zvestim navijačem. Posebna zahvala pa gre generalnemu pokrovitelju podjetju Calcit d.o.o. ter županu Mestne občine Ljubljana g. Zoranu Jankoviću, ki sta že na samem začetku prepoznala vrednost Projekta in na ta način s svojo podporo omogočila zgoraj opisane športne uspehe.

Besedilo: Gregor Hribar, predsednik OD Calcit Ljubljana 
                                                                                                               


<< Nazaj | Novice