Mali grad

Prva Mini olimpijada v občini Kamnik

01.10.2013

 

Mladi in nadobudni športniki so se dopoldan na športnem igrišču Virtus preizkusili v Mini olimpijadi. Uspešno tekmovanje je otrokom kamniških šol zaželel tudi župan Marjan Šarec skupaj z direktorico Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urško Kolar.

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik so se odločili, da v letošnjem šolskem letu prvič pristopijo k organizaciji tega zanimivega projekta. Prve Mini olimpijade se je udeležilo skoraj 300 otrok prve triade kamniških osnovnih šol. Prireditev so pripravili skupaj z desetimi kamniškimi športnimi društvi, ki so se z velikim veseljem odzvali njihovemu vabilu. Udeležba je za vse brezplačna, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik pa je poskrbel tudi za brezplačen prevoz otrok na prizorišče.

O samem projektu je nekaj besed spregovorila direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar: »Namen projekta je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Vsi otroci bodo po končanem dogajanju prejeli priznanje in praktično nagrado za udeležbo ter uspešen nastop.Otroci pa danes spoznali različne športne discipline, kjer je velik poudarek na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fairplay protokola.«

»Tekmujte v duhu pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati. Predvsem pa se danes naužijte svežega zraka, spoznajte mnogo novega in preživite prijetne urice v krogu vaših sovrstnikov. Jutri so na vrsti šolske obveznosti, današnji dan pa izkoristite za prijetne in brezskrbne športne užitke,» je našim najmlajšim občanom, danes mini olimpijcem, zaželel župan Marjan Šarec in s temi besedami odprl prvo Mini olimpijado v občini Kamnik.


<< Nazaj | Novice