Mali grad

Prstomet - vedno bolj priljubljena igra

24.06.2014

 

Prstomet je pravzaprav moderna različica Istrske pastirske igre, kjer je bil tekmovalni rekvizit kamenje – škulje. Je zabavno – tekmovalna igra z gumijastimi ploščicami, podobna balinanju. Igra je že kar razširjena na Primorskem in Gorenjskem. Obstajajo že organizirana tekmovanja, celo prvake Slovenije že imamo. In ker PZDU Gorenjske resno razmišlja o vključitvi te igre v svoj program pokrajinskih prvenstev, so se je lotili tudi v Društvu upokojencev Kamnik.

V petek, 20. junija, so se že obstoječe športne sekcije pri društvu pomerile v tej zanimivi igri. Bolj kot samo tekmovanje je bilo pomembno druženje in kar 40 upokojenk in upokojencev se je pomerilo v metanju teh plastičnih ploščic. Da je bilo vzdušje pravo, potrjuje dejstvo, da jim niti močan naliv ni prišel do živega. Ko je balinišče preplavila voda, so finalne borbe potekale kar v prostorih Kluba Marjanca.

In rezultati? Ob splošnem odobravanju so složno ugotovili, da so zmagovalci vsi in sklenili, da tovrstno druženje ponovijo tudi v jeseni.

Razmišljajo pa že o uradnem tekmovanju v dvojicah in med posamezniki.

Besedilo in fotografije: Miha Prosen


<< Nazaj | Novice