Mali grad

Prostovoljno gasilsko društvo Gozd prejelo donacijo Zavarovalnice Triglav

07.12.2015

 

Župan Marjan Šarec se je popoldan skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem in predsednikom Prostovoljnega gasilskega društva Gozd Janezom Zavasnikom udeležil slavnostne predaje finančnih sredstev, ki jih je Zavarovalnica Triglav v okviru družbenoodgovornega projekta »Za boljši jutri« med drugim namenila tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu Gozd.

Prostovoljno gasilsko društvo Gozd pokriva območje približno 24 km2 površine, sama Krajevna skupnost Črna pa šteje nekaj manj kot 820 prebivalcev, ki živijo v 309 gospodinjstvih. V mesecu juliju je minilo sedem let, ko je kraje Krajevne skupnosti Črna, še posebej vasi Gozd, 13. julija prizadelo hudo neurje z močnim vetrom. Na območju Gozda je bil največji delež poškodovanih objektov in najdlje trajajoče ukrepanje. Skupaj je neurje poškodovalo nekaj več kot 200 objektov in približno 550 hektarov gozdov. Ob požarih in drugih naravnih nesrečah se pravzaprav šele dobro zavemo, da je hitro ukrepanje učinkovito še toliko bolj s sodobno gasilsko tehniko in seveda s specialno gasilsko zaščitno opremo. Prostovoljno gasilsko društvo Gozd takoza učinkovitejše in varnejše opravljanje svojega humanitarnega poslanstva potrebuje dobro in kvalitetno zaščitno opremo. Za finančno pomoč so se letos obrnili tudi na Zavarovalnico Triglav, ki ob zaključku leta del finančnih sredstev, ki jih sicer namenja za poslovna novoletna darila, razdeli lokalnim skupnostim intakov okviru družbenoodgovornega projekta »Za boljši jutri« podpre več kot 30 preventivnih projektov. Kot je povedal direktor območne enote Ljubljana pri Zavarovalnici Triglav Aleš Klement so kamniškemu društvu z veseljem prisluhnili in jih uvrstili med izbrane projekte, donacijo v vrednosti 3.500 evrov pa bodo gasilci porabili za nakup razpihovalca dima innove zaščitne obleke za operativne gasilce.

Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Gozd Janez Zavasnik se je zahvalil donatorjem in poudaril, da bodo tako še učinkovitejši in bodo varno sodelovali na intervencijah krajevne skupnosti in njene širše okolice.

Župan Marjan Šarec pa je gasilkam in gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Gozd iskreno čestital ter se zahvalil Zavarovalnici Triglav, ki z akcijo tako neposredno zmanjšuje nevarnosti in potencialne nezgode tudi na območju občine Kamnik, s tem pa prispeva k pozitivnim spremembam za ljudi in naravo.


<< Nazaj | Novice