Mali grad

Prostovoljno gasilsko društvo Gozd bogatejše za novo vozilo

10.06.2019

 

Prostovoljno gasilsko društvo Gozd bogatejše za novo voziloV soboto, 8. junija 2019, je na Gozdu potekala slavnostna prireditev ob prevzemu novega gasilskega vozila, ki ga je društvo v voznem parku prevzelo že oktobra 2018. Zbranim članom so se pridružili tudi župan Matej Slapar in podžupan Aleksander Uršič, predsednik Gasilske zveze Kamnik Tomaž Zabavnik ter drugi botri, donatorji in pokrovitelji nakupa novega gasilskega vozila.

Društvo je prvič v zgodovini 83 letnega obstoja v orodišče pripeljalo novo gasilsko vozilo, gasilko avtocisterno z oznako GVC 16/25, ki je opremljena skladno z Tipizacijo gasilskih vozil in opremljeno tudi glede na specifiko operativnega delovanja društva PGD Gozd.

Gasilsko društvo je ob slavnostnem prevzemu gasilskega vozila organiziralo gasilsko parado, kjer so se jim pridružili tudi člani Mestne godbe Kamnik, blagoslov novega vozila pa je opravil župnik Pavel Pibernik. Ključe novega vozila je poveljniku PGD Gozd, tovarišu Gašperju Šorn predal župan Matej Slapar. Slednji je društvu namenil spodbudne besede in pohvalil njihovo dosedanje delo ter trud, da so v vseh teh letih neprekinjenega delovanja danes prevzeli sodobno opremljeno gasilsko avtocisterno. Zbranim članicam in članom pa je še zaželel uspešno delo na področju opravljanja lokalne javne gasilske službe.

Po uradnem delu prireditve se je odvijala gasilska veselica z zabavnim programom v družbi ansambla Pogum.


<< Nazaj | Novice