Mali grad

Prostovoljec Filip na obisku pri županu

17.03.2011

 

Projekt »Journey to progress« je smiselno nadaljevanje preteklih dveh projektov »Braking down walls« (2008) in »Create your space« (2009), ki so jih izvedli v Mladinskem centru Kotlovnica. Gre za mednarodni projekt v okviru Evropske prostovoljne službe (EVS), ki vključuje šest prostovoljcev iz različnih Evropskih držav in Turčije. Njihove naloge bodo porazdeljene v dveh segmentih dela, multimedijskemu ustvarjanju in projektnemu vodenju.

Nadaljevanje poti bo prostovoljcem omogočalo osebnostni razvoj, izražanje ustvarjalnih zmožnosti, odpiranje obzorij in predvsem neformalno izobraževanje na področju multimedije, spoznavanje tehnične opreme videa, fotografije, zvoka in gledališča, organizacije in vodenja projektov ter timskega dela. Kontekst projekta je mladinski center, ki si s svojim delovanjem prizadeva mladim omogočiti aktivno in kreativno preživljanje prostega časa, prizadeva pa si tudi za promocijo mobilnosti mladih, njihovo aktivno vključevanje v lokalno skupnost ter medčloveško solidarnost. Prav to je v ospredju tega projekta, ki bo mladinski kreativnosti dodal tudi mednarodno vsebino. S projektom namreč želijo mlademu prostovoljcu omogočiti znanje ter prostor in druge potrebne kapacitete za izražanje lastnega kreativnega potenciala. S tem želijo obogatiti kulturno dogajanje v mestu, saj bodo prostovoljci s svojim delom soustvarjali utrip kulturnega življenja v mestu.

Tako od začetka marca gostijo prostovoljca iz Makedonije, Filipa Najdoskega, ki bo bival v Kamniku do oktobra 2011. Njegovo delo je osredotočeno na pomoč pri organizaciji dogodkov v MC Kotlovnica in Domu kulture Kamnik. Filip pravi, da je navdušen nad mestom, da se počuti odlično, predstavniki Mladinskega centra pa opažajo veliko motiviranost ter učinkovitost njegovega dela.

Konec meseca pričakujejo tudi prostovoljko iz Turčije, Sedo Hantal. Seda bo zadolžena za delo z mladimi in multimedijsko ustvarjanje v mladinskem centru. Poleti pa se jim bodo pridružili še ostali prostovoljci, ki bodo dobili različne zadolžitve pri poletnih festivalih kot so Pozdrav iz kotla in Kamfest.

 


<< Nazaj | Novice