Mali grad

Prostovoljci skrbijo za varno pot v šolo in domov

06.09.2019

 

Prostovoljci skrbijo za varno pot v šolo in domovV luči boljše varnosti so kamniški policisti še pred pričetkom šolskega leta okrepili svojo prisotnost v okolicah šol, med 2. 9. 2019 in 6. 9. 2019, ter na izpostavljenih mestih izvajali pa tako prometno-preventivno akcijo Ob začetku šolskega leta kot tudi izvedbo represivnih ukrepov zoper, kršitelje prometnih predpisov. Ob tem so bile povezane aktivnosti v občini Kamnik izvajane predvsem z našimi prostovoljci v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, z redarsko službo Občine Kamni, s šolami, z Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik, AMD Kamnik in Društvom upokojencev Kamnik.

52 prostovoljcev (oblečeni so bili v odsevne jopiče, da so jih vozniki opazili in prilagodili vožnjo na šolskih poteh) iz krajevnih skupnosti Črna pri Kamniku, Duplica, Godič, Kamniška Bistrica, Motnik, Nevlje, Podgorje, Pšajnovica, Sela pri Kamniku, Srednja vas pri Kamniku, Šmarca, Šmartno v Tuhinju, Špitalič, Tuhinj, Tunjice, Volčji Potok, Vranja Peč, Kamnik-center, Mekinje, Novi Trg, Perovo, Zaprice, je skrbelo, da so naši otroci varno stopali po šolskih poteh. Posebej so bili pozorni na območju Steletove in Kajuhove ter Ljubljanske ceste, kjer sta bila pristona stalno prisotna tudi policista Policijske postaje Kamnik, seveda pa so bila ključna mesta predvsem okolica šol in šolskih poti.

Akcija se z današnjim dnem ne končuje, kajti Združenje šoferjev in avtomehanikov Kamnik podaljšuje akcijo predvsem pred kamniškim šolami v centru mesta, v Šmartnem v Tuhinju in v Stranjah. Ob tej priložnosti bodo še posebej skrbno ozaveščali tudi otroke o varnem obnašanju v cestnem prometu.

Vsem prostovoljcem se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo za njihovo pripravljenost, trud in požrtvovalnost, ki so se s svojo prisotnostjo resnično izkazali ter s tem pripomogli k večji varnosti naših najmlajših. Seveda pa ob tem vse voznice in voznike v cestnem prometu opozarjamo, naj bodo skozi celotno šolsko leto posebno pozorni, previdni in naj prilagodijo hitrost vožnje v okolici šol in šolskih poti.

Fotografije: Franc Pivk


<< Nazaj | Novice