Mali grad

Prosta mesta pri varuhih predšolskih otrok in v zasebnem vrtcu Geko Trzin

18.06.2014

 

Odprtje novega koncesijskega vrtca v začetku šolskega leta 2013/2014, ki trenutno v 11 oddelkih vključuje 152 otrok, je precej ublažilo pritisk na vrtce, ni pa povsem odpravilo vrste čakajočih.

Ker postopek sprejema še ni zaključen – to pomeni, da vsi starši še niso podpisali pogodbe o vključitvi otroka v vrtec - se tudi številka čakajočih še lahko spremeni, res pa da ne bistveno.

Trenutno je na centralnem čakalnem seznamu za prihodnje šolsko leto 10 otrok II. starostnega obdobja ter 43 otrok I. starostnega obdobja, ki na 1. 9. 2014, torej v začetku novega šolskega leta izpolnjujejo starostni pogoj za vključitev v vrtec. Tekom leta se jim bo, ko bodo izpolnili starostni pogoj za vključitev, pridružilo še 67 otrok.

Občina Kamnik je, v želji iti staršem naproti, leta 2010 uvedla subvencije za tiste otroke, ki so ostali brez vrtca. Od 1. 1. 2014 teh subvencij ni več, vendar pa občina v skladu z zakonom o vrtcih še nadalje sofinancira varstvo pri varuhih predšolskih otrok, kar mnogim staršem ni znano.

Pogoj za sofinanciranje (v višini 20 odstotkov cene programa, v katerega bi bil otrok vključen, če bi obiskoval vrtec) je, da je otrok na čakalnem seznamu.

Trenutno imamo sklenjene pogodbe s 4 varuhi, s petim je v podpisu. Omenjeni varuhi bodo z novim šolskim letom imeli tudi za približno 25 prostih mest.

Več o varuhih s slikovnim gradivom najdete tukaj.


<< Nazaj | Novice