Mali grad

Prometne delavnice Še vedno vozim - vendar ne hodim

07.05.2019

 

Prometne delavnice Še vedno vozim - vendar ne hodimSvet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik za učence osmih in devetih razredov osnovnih šol v sodelovanju z Zavodom Vozim organizira predavanja o prometni varnosti. V sklopu akcije Še vedno vozim - vendar ne hodim učenci prisluhnejo predavateljem, ki so doživeli prometno nesrečo in posledice le-te izkušajo na lastni koži.

Mladi tako iz prve roke pridobijo informacije o pomenu prometne varnosti, vzrokih za nastanek prometnih nesreč in možnih hudih posledicah prometnih nesreč. Preventive prometne delavnice Še vedno vozim - vendar ne hodim učinkovito in dokazano vplivajo na spremembo stališč in vedenja mladih v prometu. Namen akcije pa je vplivati na izboljšanje prometne varnosti med mladimi z vplivanjem na stališča in odnos mladih do prometne varnosti ter vplivati na razbijanje stereotipa invalidnosti.

V mesecu maju se bodo predavanja odvijala v Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju (9. 5. 2019 ob 12.45), Osnovni šoli Stranje (11. 5. 2019 ob 8.20) in Osnovni šoli Toma Brejca (16. 5. 2019 ob 9.10).

Fotografija: VOZIM, Zavod za inovativno izobraževanje


<< Nazaj | Novice