Mali grad

Prometna preventivna delavnica z naslovom »Še vedno vozim – vendar ne hodim«

17.05.2019

 

Prometna preventivna delavnica z naslovom »Še vedno vozim – vendar ne hodim«V četrtek, 16. maja 2019, je za učence 8. in 9. razreda Osnovne šole Toma Brejca potekala prometna preventivna delavnica z naslovom Še vedno vozim – vendar ne hodim.

Gospod Borut z Zavoda VOZIM je z učenci in učenkami delil osebno izkušnjo poškodbe v prometni nesreči in podal neposredne informacije o pomenu varne vožnje, upoštevanju cestnoprometnih predpisov ter posledicah prometnih nesreč. Mladi tako iz prve roke pridobijo informacije o pomenu prometne varnosti, vzrokih za nastanek prometnih nesreč in možnih hudih posledicah prometnih nesreč. Preventive prometne delavnice Še vedno vozim - vendar ne hodim učinkovito in dokazano vplivajo na spremembo stališč in vedenja mladih v prometu. Namen akcije pa je vplivati na izboljšanje prometne varnosti med mladimi z vplivanjem na stališča in odnos mladih do prometne varnosti ter vplivati na razbijanje stereotipa invalidnosti. 

Združenje šoferjev in avtomehanikov Kamnik je učencem omogočilo izkušnjo pogleda skozi alkoholna očala.

Predavanju pa so prisostvovali tudi ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca Mojca Rode Škrjanc, vodja oddelka za družbene dejavnosti Tina Trček, redarska služba Občine Kamnik in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Franc Pivk.


<< Nazaj | Novice