Mali grad

Projekt Varnost in mobilnost za vse

31.03.2012

 

Učenci 5. razreda OŠ Šmartno v Tuhinju  so se v tem šolskem letu pridružili mednarodnem projektu Varnost in mobilnost za vse. Izvajanje programa, ki poteka v 11 državah sveta, je podprla Javna agencija RS za varnost prometa, njegov organizator pa je Revoz, d.d. Novo mesto. Naloga učencev je, da izdelajo projekt, ki predstavlja rešitev za večjo prometno varnost ali manjše vplive prometa na okolje v lokalnem okolju. Pomembno pri projektu je, da učenci ne vztrajajo zgolj na ideji, pač pa, da to v svojem okolju poskušajo tudi uresničiti, tako da vanjo vključijo čim več organizacij in posameznikov.

Petošolci so se s pomočjo mentorice Marjane Jeras lotili problematike postajališča v Buču pri Koširju in na fotografije dejanskega stanja naslikali svoje predloge za ureditev postajališča. Uredili so posnetke v film o problematiki tuhinjske ceste. Napisali so pisma, priložili svoje predloge za ureditev ceste in postajališča in jih poslali na različne naslove. 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste si vzeli čas za nas, nas pisno podprli ali obiskali: KS Šmartno in Srednja vas, mag. Mateju Toninu, Francu Pivku, Matjažu Birsi in Matjažu Srši. Hvala, ker si prizadevate za ureditev Tuhinjske ceste, da bo prijaznejša do otrok.

Besedilo in fotografije: Marjana Jeras, mentorica projekta


<< Nazaj | Novice