Mali grad

Projekt SPOT sodeluje tudi z občino Kamnik in lokalnimi partnerji

14.06.2018

 

Projekt SPOT sodeluje tudi z občino Kamnik in lokalnimi partnerjiV letošnjem letu je s sofinanciranjem in pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javno agencijo SPIRT Slovenija, pričel veljati Projekt Slovenska poslovna točka (SPOT), ki predstavlja podporne storitve za poslovne subjekte vse do leta 2022. Vodilni partner SPOT projekta v Osrednjeslovenski regiji je Gospodarska zbornica Slovenije, s sedežem na Dimičevi 13 v Ljubljani, del konzorcija pa je tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Data d. o. o. ter OOZ Domžale in Logatec. 

Ključne aktivnosti, ki jih pridobijo potencialni in obstoječi podjetniki v 12 regijah v Sloveniji so svetovanje, informiranje, organiziranje brezplačnih delavnic in usposabljanj, povezovanje regionalnega okolja, mreženje subjektov podpornega okolja (Zavodi, šole, Mladinski centri …).  

Gospodarska zbornica Slovenije v projektu SPOT uspešno sodeluje z občino Kamnik in lokalnimi partnerji.

V KIK Štarterju Kamnik se izvajajo številne delavnice in dogodki, kjer tako potencialni kot obstoječi podjetniki pridobijo brezplačno izobraževanje kot npr. delavnica 3D tiskanje, dogodek KIK off turizem. V Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik je bilo uspešno zaključeno brezplačno 20-urno usposabljanje iz poslovne komunikacije v angleškem in nemškem jeziku. Na Zavodu za zaposlovanje Kamnik se izvajajo skupinska svetovanja, kjer udeleženci pridobijo celovite informacije o pogojih za vstop v svet podjetništva »ABC podjetništva« ali informacije o možnostih zaslužka preko osebnega dopolnilnega dela »Zaslužiti denar s hobijem«. Cilj projekta SPOT je tudi spodbujanje podjetniške miselnosti, pri čemer imajo izobraževalne inštitucije velik vpliv. V Osnovni šoli Stranje je bila izvedena delavnica SPOT, učenci so razvijali podjetniške ideje ter se seznanjali z osnovnimi pojmi o podjetništvu.    

Svetovanja v okviru SPOT točke se izvajajo na lokaciji GZS, Dimičeva 13, Ljubljana ob predhodni najavi po telefonu 01 58 98 000 ali po elektronski pošti: spot@gzs.si.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Besedilo in fotografije: Irena Tonin, podjetniška svetovalka, Gospodarska zbornica Slovenije


<< Nazaj | Novice