Mali grad

Priznanja najboljšim prostovoljcem v letu 2010

21.06.2011

 

Včeraj je v dvorani Grandis v Kongresnem centru v Brdu pri Kranju Mladinski svet Slovenije priredil svečano podelitev priznanj najboljšim prostovoljcem v letu 2010 pod pokroviteljstvom predsednika države RS, dr. Danila Türka. Polna dvorana ljudi, ki so na tak ali drugačen način pomagali s svojim delom in požrtvovalnostjo, je dokaz, da imamo Slovenci še posluh za sočloveka.

 
   

Zbrane je najprej pozdravil predsednik države in v svojem govoru poudaril, da je vesel, da je Državni zbor letos z veliko večino, brez nestrpnih razprav sprejel Zakon o prostovoljcih in to v letu, ki sta ga  Evropski svet in Evropski parlament imenovala za evropsko leto prostovoljstva. »Prostovoljstvo je pomembna človeška vrednota, ni omejena na posameznika ali območja države, ampak je kot evropska vrednota v vseh okoljih, obsega vse države Evropske Unije in preko njenih meja«, je še povedal predsednik države, dr. Danilo Türk.

 
   

Sledil je govor ministra za delo, družino in socialne zadeve, Ivana Svetlika, ki je pohvalil povečan prispevek mladih na področju prostovoljstva in zaključil, da prostovoljna dejavnost predstavlja osrednji mehanizem socialne vključenosti mladih v Sloveniji.

 

Predsednik Mladinskega sveta, Kamal Izidor Shaker je predstavil natečaj, na katerega je to leto prispelo 226 prijav -  168 posameznikov in 58 projektov. Skupaj z ministrom Svetlikom in ministrico za javno upravo, Irmo Pavlinič Krebs so podelili priznanja prostovoljcem, ki si jih lahko pogledate tukaj.

 

To leto kamniški Zavod Oreli sicer ni dobil prestižne državne nagrade (lani so namreč dobili nagrado za Najprostovoljski projekt mladi prostovoljci OŠ Stranje), direktorica Zavoda Oreli, Martina Ozimek pa je ragljo predala v roke letošnjemu Naj mladinskemu projektu, in sicer projektu MariBAJK – kreativna prenova starih koles.

 

Vsekakor pa kamniška občina ni ostala praznih rok, saj je prejela dve priznanji za projekta Župnijske Karitas Stranje in Zavoda Oreli.

Iskrene čestitke in kot je rekel predsednik Mladinskega sveta: Prostovoljstvo je kul!


<< Nazaj | Novice