Mali grad

Prižig svečk v spomin na žrtve prometnih nesreč

16.11.2013

 

Popoldan smo se s prižigom svečk na Glavnem trgu spomnil na žrtve prometnih nesreč. Dan pred Svetovnim dnevom spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga obeležujemo vsako tretjo nedeljo v novembru, smo se tako zamislili nad besedami Nika Grafenauefja na novo odkritem obeležju žrtvam prometnih nesreč na ljubljanskih Žalah, ki pravijo: VČASIH SE MORAŠ TU USTAVITI, DA DOJAMEŠ, KAKO JE KDO, S HRBTOM OBRNJEN PROTI TEBI, SREDI ŽIVLJENJA ODŠEL PO CESTI, KI GA JE IZVRGLA V SVOJ VASE IZREČENI- ZBOGOM.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je dan, s katerim se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci, znanci. Zavod Varna pot se že sedmo leto zapored pridružuje mednarodnemu gibanju in dodaja kamenček v mozaik prometne varnosti. V okviru akcijskega programa »Desetletje za večjo prometno varnost 2011- 2020« pa se letošnje aktivnosti po vsem svetu odvijajo pod sloganom: »Naj bodo naše ceste varne«.

Zavod Varna pot in njene prostovoljce, ki imajo sami izkušnje z izgubami v prometnih nesrečah, v Kamniku dobro poznamo, saj vsako leto sodelujejo na prireditvah in akcijah ob dnevu brez avtomobila, ob Tednu mobilnosti in drugih preventivnih akcijah. Prav zato podpiramo njihove projekte in se, tako kot danes, pridružujemo akciji prižiganja svečk v spomin vsem žrtvam prometnih nesreč.

Hkrati naj bodo prižgane sveče v opomin vsem udeležencem v prometu »Naj bodo naše ceste varne«, saj prometna nesreča ne izbira, za seboj pa pušča težke in hude posledice.

V SPOMIN ... IN OPOMIN ... !


<< Nazaj | Novice