Mali grad

Prireditev za nadarjene učence Osnovne šole Šmartno v Tuhinju

25.04.2014

 

V četrtek popoldan, 24. 4. 2014, je na Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju potekala prireditev za nadarjene učence šole z naslovom To smo mi.

Prireditev sta povezovala sedmošolca Maruša in David, ki sta se spraševala, kaj vse povezuje učence, ki obiskujejo šolo v Šmartnem. Odgovor na to vprašanje sta jima pomagali iskati tudi gospa ravnateljica Jožica Hribar in podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je zbrane pozdravila v imenu Občine Kamnik in povedala: »Tovrstne prireditve še dodatno potrjujejo, da ima Osnovna šola Šmartno v Tuhinju sposobne in zagnane učiteljice in učitelje, ki znajo motivirati učence, da razvijejo svojo nadarjenost na različnih področjih in na tej osnovi dosegajo tudi opazne uspehe.» Učiteljskemu kolektivu, vodstvu šole in učencem je čestitala za dosežene uspehe ter jim zaželela uspešno delo tudi v prihodnje.

Ob dramatizaciji z naslovom Boj v omari smo lahko ugotovili, da se med njimi skriva kar nekaj igralskih talentov, ki na odru izjemno uživajo. Svojo glasbeno nadarjenost so dokazovali člani pevskega zbora z ubranim petjem, za njihovo glasbeno spremljavo pa so poskrbeli člani ansambelske igre. Petošolci so navdušili s svojim projektom Varno na kolesu, pri katerem združujejo svoj raziskovalni pristop in ustvarjalnost. Koliko različnih dejavnosti vključuje noč branja, so nam zaupale udeleženke prve šolske noči branja. Ob koncu so dobitnice zlatega priznanja na tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava predstavile, kako je nastajala njihova raziskovalna naloga, odplesale čebelji ples in goste povabile k svoji izvirni stojnici. Po končani prireditvi so se lahko gostje sprehodili po hodniku in si ogledali likovno in fotografsko razstavo učencev.

Besedilo in fotografije: Osnovna šola Šmartno v Tuhinju


<< Nazaj | Novice