Mali grad

Prireditev "Mama - dar svetu"

10.04.2016

 

V navadi je, da se vsako leto na praznik Gospodovega oznanjenja spomnimo tudi svojih mater. Letos je 25. marec padel točno na veliki petek, zato smo praznik obhajali 4. 4. 2016. Mladi iz Tuhinja so ta praznik želeli še posebej obeležiti, zato so v soboto, 9. 4. 2016, pripravili posebno prireditev za vse mame in babice, pa tudi očete, dedke in druge družinske člane. Prireditev je potekala pod naslovom "Mama - dar svetu". Pomoč pri sami izvedbi sta ponudila tudi Kulturno društvo Tuhinj in domača župnijska Karitas.

Pri prireditvi so sodelovali otroci iz predšolskih, osnovnošolskih in srednješolskih vrst in za svoje nastope poželi navdušen aplavz vseh navzočih. Točke sta živahno povezovala Antonija Kompan in Samo Bajde, za tehnično brezhiben potek pa je poskrbel Benjamin Krhin.

S tremi pesmimi se je predstavil sveže ustanovljeni otroški cerkveni zborček iz Tuhinja, ki ga vodijo Špela Jeglič, Špela Kadunc in Zala Levec, na klaviaturah jih je spremljala Patricija Krhin, na cajonu pa Janja Pančur.

Otroci so pripravili tudi kratko igrico na temo hvaležnosti. Mlade igralce je mentorirala Karin Bajde. V prireditvi je bilo moč slišati še glas harmonike. Mehove so ubrano raztegovali Benjamin Krhin, Tadej Lipovšek in Nejc Pirš.

Ker je v deželi pomlad in vse kar prekipeva od življenja, niso mogle biti pri miru niti mlade plesalke. S posebno točko se je predstavila Eva Dimec, pod vodstvom Eve Kožlakar pa je dober ducat mladih plesalk prikazal publiki še svojo točko.

Publika je še posebej toplo pozdravila štiri mlade recitatorje: Eriko in Majo Levec (7 let) ter Ožbeja Jegliča (5 let) in Katarino Šarc (4 leta), ki so s svojimi nastopi izvabili prenekatero solzo ganjenosti.

Po koncu prireditve so otroci vsem prisotnim mamam in babicam izročili tudi ročno izdelane rožice, ki so jih izdelali na mavričnem krožku in verouku pod vodstvom Mateje Lipovšek in Maje Poljanšek.

Odzivi vseh navzočih so bili izredno spodbudni, tako da ostaja želja, da se mlade tuhinjske moči združijo na podobni prireditvi tudi prihodnje leto.

Besedilo in fotografije: Monika Jeglič


<< Nazaj | Novice