Mali grad

Prireditev Krajevne skupnosti Duplica

15.06.2013

 

Krajevna skupnost Duplica nam je dopoldan pripravila prijetno prireditev, ki si jo je ogledal tudi župan Marjan Šarec.

Na travniku med stanovanjskimi bloki na Duplici so se nam s plesno in glasbeno točko predstavili otroci enote Pesterna Vrtca Anotna Medveda Kamnik, zaplesale pa so nam tudi učenke Osnovne šole Marije Vere. Na harmoniki nas je razveseljevala Pia Jerman in na prečni flavti Ajda Šprah.

Podpredsednik Krajevne skupnosti Duplica Bogdan Pogačar je ob druženju krajank, krajanov in ostalih zbranih povedal: »Življenjski prostor v katerem živimo in delujemo je tako, kot jezero. V globini skriva polno življenja in zgodb, na svoji mirni gladini pa odseva le okoliške podobe. Da Duplica nebi bila kot pozabljeno mesto Gogi, v KS Duplica delamo majhne korake.«

Župan Marjan Šarec pa je z željo, da bo Duplica tudi v prihodnosti z novim prostorom krajevne skupnosti, kjer se bodo krajanke in krajani družili in bo Krajevna skupnost Duplica v samem vrhu krajevnih skupnosti občine Kamnik, zbranim zaželel prijeten dan. »Duplica nikakor ni in ne bo pozabljena. Tudi danes se vas je zbralo v velikem številu. V teh urbanih okoljih je včasih težje vzpostaviti stik drug z drugim. Če je volja in je težnja, je tudi to izvedljivo. Po tej cesti, ob kateri smo se danes zbrali, imam resnično prijetne spomine, saj sem po njej ubiral korake v šolo.« »Izkoristite današnji poletni dan v najboljši možni meri«, je še dodal. 

Nato si je ogledal kiparsko razstavo, ki so nam jo pripravile Zdenka, Maruša, Dragic, Mija in Danica pod mentorstvom Nine Koželj. V okviru Zavoda Oreli, ki jim je omogočil kiparske delavnice, so nastajale resnično lepe in hvale vredne kiparske stvaritve. Pripravili so nam tudi 1. menjalni krog na Duplici, kjer so obiskovalci prinesli knjige, igrače, otroška oblačila in obutev, semena in sadike ter orodje. S svojo menjavo so si tako danes poiskali nekaj novega in to po najbolj ugodni ceni- brezplačno.

 


<< Nazaj | Novice