Mali grad

Pripravljeni na poletno turistično sezono, Cenejše vstopnice za občane Kamnika in Komende v Termah Snovik

26.06.2013

 

Tudi v Kamniku se je pričela glavna turistična sezona, ki jo je letos otvorila kopica prireditev. Na Zavodu za turizem in šport smo pripravili raznoliko promocijsko gradivo v več jezikih s številnimi predlogi za poletne aktivnosti, ki bo dosegljivo širom Slovenije, tik pred objavo je prenovljena spletna stran, osvežili smo turistične programe ter izvedli marketinško akcijo z velikimi obcestnimi panoji, ki bodo v izjemen kamniški okoliš vabili tudi tujce.

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik smo še pred pričetkom poletne sezone osvežili turistične programe, jih nadgradili ter obogatili s širšo turistično ponudbo in aktivnostmi. Programi so živahnejši, kjer želimo turiste še bolj aktivno vključiti. Nove programe smo uspešno prvič predstavili na največji slovenski turistični borzi v Portorožu, sedaj pa se lotevamo predstavitev programov turističnim agencijam in hotelom.

Podaljšali smo delovni čas glavne turistične točke v Kamniku in za poletje odprli turistično točko Mali grad, letos pa smo se prvič lotili tudi večje marketinške akcije. Na večje avtocestne križe po Sloveniji smo postavili velike obcestne panoje, ki turiste vabijo v Kamnik. Na fotografiji jih pozdravlja pastir z idilične Velike planine in jih nagovarja k obisku.

Pripravili smo tudi številna uporabna promocijska gradiva. Tik pred glavno turistično sezono smo v sodelovanju z glavnimi turističnimi ponudniki izdali zgibanko Spoznajte Kamnik z okolico v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku, v kateri smo izpostavili glavne turistične točke in nanizali aktualno ponudbo s kontakti. Domače in tuje turiste tako vabimo v naročje Kamniško-Savinjskih Alp, raj za pohodnike, na Veliko planino, kjer spoznajo pastirsko življenje, na razvajanje v Terme Snovik, polnjenje z energijo v holistični center Zdravilni gaj Tunjice, v prelep in cvetoč Arboretum Volčji Potok, na igranje golfa v Golf Arboretum ter v Kamnik, mesto z bogato zgodovino in živahnimi prireditvami. 

Druga novost je brezplačen zemljevid POI (Points of interests), kjer je na eni strani zemljevid mesta, na drugi strani pa občine Kamnik. Na zemljevidih so označene glavne turistične točke, znamenitosti ter turistična ponudba. Na kratko smo ponudbo tudi opisali in podali nekaj predlogov kam se lahko v naši občini podate peš ali s kolesom.

V posebni zloženki, Poletje v Kamniku, smo v slovenskem in angleškem jeziku predstavili večje kamniške prireditve junija in julija, v kratkem pa sledi še zloženka s programom za avgust in september. V njej smo obenem predstavili informacije o poletnih aktivnosti, ki jih za turiste na zavodu za turizem in šport pripravljamo v sodelovanju s turističnimi ponudniki.

V gostiščih Pri planinskem orlu, Repnik, Mili vrh in Restavraciji Potočka v Termah Snovik bodo vsak četrtek pripravili posebno kulinarično ponudbo z Okusi Kamnika, izbranimi jedmi, ki predstavljajo kamniško izročilo jedi in pijač. Od 29. junija pa bo vsako soboto na voljo tudi ogled  glavnih okoliških turističnih točk z lokalnim turističnim vodnikom na turistično-mestnem avtobusu – Kamnik busu. 

Razgrete domačine in obiskovalce bo ohladilo kopanje na letnem kopališču “Pod skalco”, kjer so organizirani plavalni programi za otroke in odrasle, njihove brbončice pa bo razvajala pestra gostinska ponudba.

Tik pred izdajo je tudi brošura za ljubitelje pohodništva z 12 lažje in težje zahtevnimi pohodnimi potmi. Poleg zemljevida in kratkega opisa poti v slovenščini in angleščini bodo pohodnikom v veselje namigi za obisk turističnih znamenitosti in ponudbe ob poti.

Glavni turistični ponudniki obiskovalcem ponujajo še dodatno ugodnost: obiskovalci bodo na recepciji oz. prodajnem pultu lahko izkoristili tudi 10 odstotni popust za nakup turističnih storitev drugih ponudnikov v občini.

Cenejše vstopnice za občane Kamnika in Komende v Termah Snovik

V Termah Snovik so za občane Kamnika in Komende pripravili paket 30 dvournih vstopnic s 15 odstotnim popustom. Redna cena je 220,50 evrov, s popustom pa znaša 187,43€. Paket lahko kupite na recepciji Term Snovik, izkažete pa se z osebnim dokumentom in davčno številko.

Za morebitna vprašanja lahko pokličete na telefonsko številko: 01/83 44 100.

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice