Mali grad

Priprave na kamniški kros in vojaško svetovno prvenstvo v polnem teku

15.03.2018

 

Priprave na kamniški kros in vojaško svetovno prvenstvo v polnem tekuManj kot dva meseca sta do 21. Kamniškega krosa za gorske kolesarje v olimpijskem krosu ter 30. Vojaškega svetovnega prvenstva, ki ga bo 12. in 13. maja gostil Kamnik. Priprave so v polnem teku.

Kamniški gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team bo letos znova organiziral Kamniški kros, mednarodno dirko UCI C.1 za člane, mlajše člane in mladince, skupaj s Slovensko vojsko pa isti konec tedna še Vojaško svetovno prvenstvo.

Start in cilj sobotne tekme mlajših kategorij bo na Žalah, nedeljske mednarodne in vojaške dirke pa na Glavnem trgu v središču Kamnika, kjer se bo predstavila tudi Slovenska vojska.

Ta teden so se v Kamniku sestali predstavniki Slovenske vojske pod vodstvom polkovnika Boruta Cesarja, vodje organizacijskega odbora SV 30. svetovnega vojaškega kolesarskega prvenstva,  in vodstva Calcit Bike Teama. Najprej so v pisarni društva pregledali trenutno stanje glede prijav na 30. Vojaško kolesarsko prvenstvo. Prijave še niso zaključene in dokončne, vseeno pa se pričakuje udeležba ekip iz 15 držav z do 60 tekmovalci.

Predstavniki Slovenske vojske in Calcit Bike Teama so si po tem po Kamniku ogledali še vse vključene prireditvene kapacitete: prijavni prostor, prostor otvoritvene slovesnosti, traso mimohoda ekip na otvoritveni slovesnosti, prostor postavitve predstavitvenih kapacitet, traso prog in mnogo drugega. Oboji so bili z opravljenim delom zadovoljni.

Kamniški kros, ki bo štel za točke Mednarodne kolesarske zveze UCI in slovenskega pokala SloXcup, se bo odvijal v dveh dneh. V soboto bodo dirkali mlajši tekmovalci v kategorijah od U7 do U15, v nedeljo bo mednarodna dirka za kategorije elite, U23, mladince, amaterje, veterane ter U17 in U19. Za njimi se bodo na progo podali še tekmovalci za vojaške naslove.

O prijavljenih tekmovalcih za obe prvenstvi vas bomo obveščali sproti, zagotovo pa bodo na startu najboljši tekmovalci Calcit Bike Teama, za katere bo to eden od vrhuncev sezone.

Vir: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice