Mali grad

Priprave na Debelem rtiču

27.02.2018

 

Priprave na Debelem rtičuKamniška gorskokolesarska ekipa Calcit Bike Team je med šolskimi počitnicami zdaj že tradicionalno opravila priprave v Mladinskem zdravilišču in letovišču na Debelem Rtiču. Navkljub nekoliko slabšim vremenskim razmeram – vetru in mrazu – so izpeljali celoten program priprav, ki se jih je sicer udeležilo več kot 50 otrok. Kot so izpostavili trenerji, so bili otroci zelo pridni in motivirani za delo.

»Velik napredek se je pokazal pri mladincih, ki so so celotne priprave opravili skupaj s članoma Boštjanom Hribovškom in Juretom Belakom, v soboto in nedeljo pa se jim je pridružil še Luka Tavčar,« je povedal Janez Vovk, predsednik Calcit Bike Teama Ciril Grkman pa je dodal, da ga veseli povezanost mladinske ekipe, ki je za letos napoveduje dobre rezultate.

»Za pohvaliti je tudi celotno trenersko ekipo za prisotnost na pripravah, dobro opravljeno delo, prijaznost in pozitivno motivacijo, ko jo je delila med udeležence,« je za konec še dodal Vovk.

Prvič je bil del priprav Simon Erjavec, novi vodja kolesarske šole Calcit Bike Teama. »Glede na to, da so bile to moje prve priprave iz druge, torej trenerske strani, niti nisem vedel točno, kaj pričakovati. Priprave so potekale super, kljub nizkim temperaturam in močni burji smo uspeli narediti nekaj dobrih treningov tudi z mlajšimi skupinami. Treninge smo sicer prilagajali glede na vreme, vendar v celoti so priprave uspele tako, kot je bilo predvideno. Sam sem s svojo skupino izredno zadovoljen, ker vsi lepo napredujejo in vsak izmed njih je naredil korak naprej od prejšnje sezone. Kljub temu, da smo še v zimskem delu sezone lahko rečem, da se že veselim dobrih rezultatov v poletnih mesecih. Lepo je spremljati zadovoljne mlade kolesarje. Upam, da vztrajajo na svoji poti.«

Mira Kranjec: »Na pripravah smo se imeli res lepo, tako trenerji, kot otroci. Udeleženci smo zelo uživali. Naučili smo se novih spretnosti na kolesu, se vozili po novih terenih, navezali nova prijateljstva in bili igrivo, nagajivo razpoloženi. Vladalo je sproščeno vzdušje in kljub temu so bili otroci redno in pravočasno pripravljeni na dogovorjene aktivnosti. Velike pohvale vsem! Program smo zaradi vetrovnih razmer prilagodili, iskali smo manj vetrovne terene, vendar kljub temu izvedli vse načrtovane aktivnosti. Izkazalo se je, da so otroci iz pravega testa in tako smo vremenske razmere izkoristili v naš prid.«

Vir: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice