Mali grad

Prijeten večer ljudskih pesmi in napevov s Predicami

30.09.2013

 

Ljudske pevke Predice, ki pod vodstvom Angelce Jagodic delujejo v okviru Društva upokojencev Kamnik, so v petek, 27. septembra 2013, pripravile že 10. srečanje ljudskih pevcev.

Na koncertu pod naslovom "Za pesmi in viže vsi stopimo bliže", v Domu kulture Kamnik, je nastopilo devet skupin ljudskih pevcev in pevk ter instrumentalnih skupin, od Sončkov iz Ljubljane preko ljudskih pevk iz Trboj, pevcev iz Šentruperta in Tepanja do Goričkih lajkošev iz Gornjih Petrovcev. Pridružili pa so jim Veseli kamniški godci, citrarsko pevski duet Štefka Cerar in Ana Plahutnik ter  Veronika Zajc na violinskih citrah. 

Pisan progam ljudskih pesmi in napevov, ki ga je lepo povezovala članica domačih Predic Jelica Slavič, so zaokrožile gostiteljice Predice z godcem Jožetom Jagodicem. Izbrane pesmi in melodije so pritegnile polno dvorano poslušalcev. Še posebej so navdušili Gorički lajkoši, ki so ob spremljavi harmonike, kose, ribežna in drugih »instrumentov«, predstavili ljudske pesmi iz Prekmurja. Ob navdušenem ploskanju gledalcev so morali dodati še eno poskočno prekmursko.

Predice so svoj program ob spremljavi harmonikarja Jožeta Jagodic zaključile s popularno "Bleda luna". Angelca Jagodic se je vsaki skupini zahvalila s pisnim priznanjem in cvetjem, ravno tako pa sponzorjem Občini Kamnik, Društvu upokojencev Kamnik, Domu kulture Kamnik, Krajevni skupnost Kamnik-Center, Gozdarstvu Pirš, in sicer za sodelovanje in podporo pri izvedbi jubilejnega koncerta.

Za zaključek dvournega programa in prijetnega večera ljudskih pesmi, so se na odru zbrali vsi nastopajoči in družno zapeli "Mi se imamo radi" ter "Veselo v Kamnik".

Prizadevne pevke Predice z Angelco Jagodic za uspešno organizacijo  jubilejnega srečanja ljudskih pevcev in pevk, ki je navdušil gledalce, zaslužijo vse priznanje in pohvalo.

Besedilo in fotografije: Franc Svetelj


<< Nazaj | Novice