Mali grad

Prijavite se na 9. Veronikin tek, kjer boste letos prvič lahko tekli tudi na 10-kilometrski razdalji

13.09.2017

 

Prijavite se na 9. Veronikin tek, kjer boste letos prvič lahko tekli tudi na 10-kilometrski razdaljiZavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo letos že devetič organiziral Veronikin tek. Gre za sedmi letošnji tek serije Gorenjska, moj planet. Za razliko od prejšnjih let, ko je tek potekal v več krogih po srednjeveškem mestnem jedru, bo letos najdaljša proga speljana v enem 10 kilometrov dolgem krogu po Kamniku in okolici.

Vabimo vas, da se prijavite na 9. Veronikin tek, ki bo v soboto, 7. oktobra 2017, ali pa pridite podpirat tekače. Start in cilj vseh tekov bosta na Glavnem trgu v Kamniku. Zjutraj od 9.30 dalje bo start učenk in učencev, nato bo ob 11. uri sledil tek na 10 kilometrov. Cicibanov tek – tek vrtcev pa bo ob 13.30.

Predprijave so možne preko spletne aplikacije prijavim.se ali na Turistično informativnem centru v Kamniku na Glavnem trgu 2 in sicer do vključno četrtka 5. oktobra 2017. Prijave so možne tudi na dan tekmovanja na prijavni službi in sicer otroci do 9. ure, odrasli pa do 10. ure. Startnina pri predprijavi znaša 10 evrov, na dan tekmovanja pa 15 evrov. Za otroke, učence in dijake startnine ni. Znesek se poravna na dan tekmovanja pri prijavni službi ali vsak od 9. do 16. uri na Turistično informativnem centru v Kamniku, Glavni trg 2.

Podrobnejši razpis tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

PREDVIDENA ČASOVNICA PRIREDITVE

KATEGORIJE V TEKU NA 10 KILOMETROV

TRASA TEKA NA 10 KILOMETROV

Glavni trg-Samčev prehod-Šutna-Kolodvorska-Šutna-Kranjska cesta-Podgorje-vas Podgorje-Pri gostilni Slavka preko polja po kolovozni poti – Jakopičeva ulica-Ljubljanska cesta – Domžalska cesta mimo Hoferja v podhod – Radomeljska cesta – preko podhoda po pešpoti ob Kamniški Bistrici do Titanove brvi- pot 27. Julija- Kovinarska cesta – Kajuhova pot-mimo šol v podhod – po prečni poti na Šutno – Glavni trg cilj.

Cestne zapore v času 9. Veronikinega teka

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik bo v soboto, 7. oktobra 2017, že devetič organiziral največjo tekaško prireditev v Kamniku – Veronikin tek. Gre za sedmi letošnji tek serije Gorenjska, moj planet. Posebnost letošnjega teka je, da bo tekmovanje za odrasle prvič potekalo v enem krogu in sicer na 10-kilometrski trasi okoli Kamnika. Dopoldan bo potekalo Občinsko prvenstvo v uličnem teku osnovnih šol, popoldan pa tek predšolski otrok – Ciciban teče.

Ker kot organizatorji želimo prireditev izpeljati čimbolj varno, bomo zapirali posamezne odseke cest, tudi najbolj prometne. Ure so okvirne, saj gre za mobilne zapore, kjer bo promet občasno sproščen.

Predvidene zapore v soboto, 7. oktobra 2017:

V tem času bodo na južnem in severnem delu Šutne ter na Kolodvorski ulici spuščeni dvižni stebrički od 9. do 15. ure. Semaforji v križišču Cankarjeve z obvoznico ter Maistrove z obvoznico pa bodo od 9.00 do 15. ure prestavljeni na utripajočo rumeno luč. Na Sadnikarjevi in Petruškovi pa bo vzpostavljena intervencijska cesta in bo tako od 9.15 do 15. ure  fizična zapora odstranjena.

Voznike prosimo za razumevanje in upoštavanje navodil redarjev. Zapore bomo umaknili takoj, ko bo mogoče.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Boštjan Snoj


<< Nazaj | Novice