Mali grad

Prihajajoči konec tedna vabljeni na Veliko planino

18.03.2016

 

Prihajajoči konec tedna vabljeni na Veliko planinoPrihajajoče dni lahko izkoristite za zimske užitke na snegu. Na Veliki planini imamo dovolj snega in vas vabimo, da preživite lep dan ter si naberete novih moči za prihajajoči teden. Da bodo zimski užitki popolni, smo naročili tudi sončno vreme. To pa še ni vse. Vsi naši gostinski lokali so opremljeni s televizijskimi ekrani, kjer boste ta vikend lahko stiskali pesti in navijali za slovenske orle, ki bodo v Planici podirali rekorde.

Od petka do nedelje vas vabimo na smuko na smučišče pod dvosedežnico Šimnovec. Smučišče bo obratovalo med 9. in 16. uro. Ne pozabite na ugodne družinske vozovnice, kjer družina (z do štirimi otroci) smuča le za 30 evrov. Najmlajše smučarje in smučarje začetnike lahko prve zavoje učite na OTROŠKEM SMUČIŠČU JURČEK. Vlečnica Jurček se nahaja tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec, dolžina proge pa je 300 metrov. Proga je varna in primerno urejena.

Pri zgornji postaji nihalke si lahko izposodite krplje in pohodniške palice in se odpravite na potep po neurejenih poteh in raziskujete planino. KRPLJANJE je šport, vse bolj poznan in priljubljen, zanj pa ne potrebujete veliko kondicije, ampak le dobro voljo.

Za vse avantur in adrenalina željne pripravljamo nočno sankanje. Osvetljena in urejena proga se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec in je dolga 2,4 kilometra. Možna je tudi izposoja sani. Nočno sankanje bo poteka od četrtka do nedelje, od 17. do 20. ure. Zadnja nihalka vas v dolino odpelje ob 21. uri. Zaradi omejenega števila sankačev so potrebne predhodne rezervacije na telefonsko številko 031 680 862.

V neposredni bližini smučišča se lahko okrepčate na Zelenem robu in v okrepčevalnici Skodla. Na Zelenem robu si lahko privoščite odlične jedi na žlico, pečenice in najboljše skutine štruklje, v okrepčevalnici Skodli pa poskrbimo, da med športom ne boste žejni, strežemo pa tudi pice.

Vsi naši gostinski lokali so opremljeni s televizijskimi ekrani, kjer ta vikend lahko navijate in stiskate pesti za naše skakalce, ki bodo v Planici podirali rekorde. Najbolj navdušenim navijačem na Zelenem robu in v Skodli ponujamo »smučo«, kjer 5, 7 ali 9 navijačev lahko nazdravi novi zmagi ali rekordu.


Trismučnik - novost v Sloveniji tudi na Veliki planini

V nedeljo, 20. marca 2016, se bo na smučišču Velika planina odvijala predstavitev trismučnika. Vabimo vas, da  nas obiščete in se preizkusite v malo drugačnem smučanju tudi vi.

Skupina navdušencev nad adrenalinskimi športi pripravlja novo zimsko doživetje za gorske kolesarje. V zadnjih letih je Hillstrike Snowtrike razvijal trismučnik. Fantje so doživetja na kolesu pripeljali na smučine.

Ustanovitelj Hillstrika Matic Hribar, gorski kolesar in navdušenec nad ekstremnimi športi, je leta 2011 začel razmišljati, kako bi podaljšal sezono za gorska kolesa tudi preko zime. Istega leta je skiciral prototip in Hillstrike trsimučnik je bil ustvarjen. Hotel je, da je trismučnik  enostaven in hkrati vzdržljiv za ekstremno rabo.

Ko je na trismučnik vpeljal tehniko carvinga, je spust po strminah postal nekaj povsem preprostega. Trismučnik pa še ni bil končan. Matic je ekipo razširil in trismučnik razvil tako, da lahko na smučišču uporabljamo vse oblike žičnic in dodal še varovalo, ki preprečuje, da bi trismučnik zdrsnil po smučišču.

Pomembno je, da je imel v mislih povsem naključne ljubitelje športa, ki bi hoteli preprosto izkušnjo, kar  pa seveda ne pomeni, da se ekstremni športniki ne bodo zabavali; trismučnik zdrži pritiske, sunke, skoke in trike, ki jih poznamo s koles, skejtov in boardov. Inovativen sistem pedal zagotavlja trdno oporo, medtem ko vzmetje ROCKSHOX absorbira manjše sunke in večje pritiske med vožnjo. Smuči z lesenim jedrom so izdelane posebej za Hillstrikove trismučnike in so ojačane na kritičnih točkah, tako da jih ni mogoče zlomiti.

Odzivi na Hillstrike trismučnik na slovenskih in avstrijskih smučiščih so zelo pozitivni. Med prvimi sta  trismučnik preiskusila profesionalna gorska kolesarja Matthias Garber and Elias Vonier. Elias pravi: »Res mi je všeč carvanje, lahko spreminjam geometrijo na različnih točkah, kar mi omogoča, da grem lahko na smučine, v snežni park ali izven urejenih smučišč«. Matthias dodaja: »resnično mislim, da bo Hillstrike povečal in izboljšal sceno.«

Več informacij in s kamero v živo si lahko ogledate na spletni strani družbe Velika planina d. o. o..

Vabljeni, veselo bo.

Besedilo in fotografije: Velika planina d. o. o.


<< Nazaj | Novice