Mali grad

Prihaja živahen vikend na Veliki planini

25.02.2016

 

Prihaja živahen vikend na Veliki planiniJuhuhu vikend se bliža. Na Veliki planini bo spet športno - aktivno. Z jutrišnjim dnem (26. 2. 2016) bomo ponovno odprli smučišče pod dvosedežnico Šimnovec. Smuka bo možna med 9. in 16. uro. Ne pozabite na ugodne družinske vozovnice, kjer družina (z do štirimi otroki) smuča le za 30 evrov.

Najmlajši smučarji in smučarji začetniki se svoje prve zavoje lahko učijo na otroškem smućišču Jurček. Vlečnica Jurček se nahaja tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec, dolžina proge pa je 300 metrov. Proga je varna in primerno urejena.

Pri zgornji postaji nihalke si lahko izposodite krplje in pohodniške palice in se odpravite na potep po neurejenih poteh in raziskujete planino. Krpljanje je šport prijazen ljudem, zanj pa ne potrebujete veliko kondicije, ampak le dobro voljo.

Za vse adrenalina željne pripravljamo nočno sankanje. Osvetljena in urejena proga se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec in je dolga 2,4 kilometra. Možna je tudi izposoja sani. Nočno sankanje bo možno od četrtka do nedelje od 17. do 20. ure. Zadnja nihalka vas v dolino odpelje ob 21. uri. Zaradi omenenega števila sankačev, so potrebne predhodne rezervacije na telefonsko številko 031 680 862.

V neposredni bližini smučišča se lahko okrepčate na Zelenem robu in v okrepčevalnici Skodla. Na Zelenem robu si lahko privoščite odlične jedi na žlico in najboljše skutine štruklje, v okrepčevalnici Skodli na vas čakajo odlične ponudbe s pico. 

Besedilo in fotografiji: Velika planina d. o. o.


<< Nazaj | Novice