Mali grad

»Prihaja pust veselih ust«

12.02.2015

 

V Kamniku bomo tudi letošnje leto praznovali pust in z najrazličnejšimi maskami pregnali koledarsko zimo. Pust je namreč praznik, ki se je na Slovenskem kar dobro uveljavil. Je praznik veselja, ki odganja zimo in po starih poganskih navadah prinaša pomlad. Je del ljudske kulture, ki ohranja tradicijo pustnih šeg in običajev. Ker pa pusta brez pustnih mask ni, bodo pustni liki še posebej šaljivi in »norčavi« na karnevalskem dogajanju od Šutne do Glavnega trga.

PUSTNA RAJANJA V OBČINI KAMNIK

Sobota, 14. februar 2015

Pustna povorka po Duplici

Osnovna šola Marije Vere prireja pustno rajanje in 5. tradicionalni pustni sprevod. Pustno rajanje bo v soboto, 14. februarja 2015. Sprevod bo ob 9. uri krenil izpred Osnovne šole Marije Vere in pot nadaljeval po osrednjem delu Duplice. Zabavala vas bo Stranjska godba, orkester Glasbene šole Kamnik in Društvo kamniških mažoretk Veronika.

Pustno rajanje s podelitvijo nagrad za najboljše maske v Pubu Pod Skalo

Pub Pod Skalo v soboto, 14. februarja 2015, ob 21. uri prireja tradicionalno pustno rajanje ob izbrani glasbi Jana Sekalskega. Za podobo v maskah in dekoracijo Puba bo poskrbela Hiša Belin. Kot običajno pa bodo podelili tri denarne in več praktičnih nagrad za najboljše maske.

Za prireditev velja prost vstop.

Tradicionalni pustni smuk

Planinsko društvo Bajtar Velika planina vabi na tradicionalni pustni smuk, ki se bo odvijal v soboto, 14. februarja 2015, ob 11. uri. Tekmovanje bo pri Domžalskem domu na Mali planini. Najboljši tekmovalci in najlepše maske bodo nagrajene. Od parkirišča pri kamnolomu na Ravneh bo organiziran prevoz za maškare med 9. uro in 9.30, če bo potrebno, bo voženj več.

Pustna delavnica v Caffe Rotovž

Caffe Rotovž vas v soboto, 14. februarja 2015, med 10.30 in 12. uro vabi na otroško pustno delavnico. Izdelovali boste obrazne maske in očala. Delavnica je brezplačna, vsaka maska pa dobi krof in čaj.

Pustovanje v Caffe Atrium

Caffe Atrium za vas pripravlja v soboto, 14. februarja 2015, od 21. ure dalje zabavno maškarado z DJ Juretom in hostesami. 

Ples v maskah na Črnivcu

V gostišču GTC 902 Črnivec v soboto, 14. februarja 2015, od 20. ure dalje pripravljajo pustni ples v maskah z ansamblom Poljanšek. Obljubljajo veselo pustno rajanje z zabavo do jutranjih ur, najboljše in najlepše maske pa bodo nagrajene z lepimi nagradami.

Pustovanje Pri Čibru

Gostilna pri Čibru vas vabi na tradicionalno pustovanje, ki bo v soboto, 14. februarja 2015, od 19. ure dalje. Za ples in zabavo bodo poskrbeli člani ansambla Zajc, za odlično hrano, pijačo in seveda nagrade za najboljše maske, pa gostilna pri Čibru.

Veselo pustovanje in otroško pustno rajanje v Športno-kulturnem domu Mekinje

Športno kulturno društvo Mekinje vabi na veselo pustovanje in otroško pustno rajanje, ki bo v soboto, 14. februarja 2015, od 10. do 12. ure v dvorani društvenega doma.

Vsaka pustna maska dobi krof in sok.

Starši pripeljite otroke.

 Nedelja, 15. februar 2015

Pustna povorka v Motniku 

V nedeljo, 15. februarja 2015, ob 15. uri vabljeni v Motnik, kjer se bo odvijala pustna povorka skozi trg Motnika. Zbor pustnih mask je na vzhodni strani Motnika (pri Cotl).

 

Torek, 17. februar 2015

Tradicionalni kamniški karneval

Na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik vas, v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica in Plesnim klubom Šinšin, vabijo na tradicionalno pustno povorko v torek, 17. februarja 2015. Zbor pustnih mask bo ob 16.30 pred Maistrovo hišo na Šutni (Šutna 23), ob 17. uri pa bo povorka krenila skozi Samčev predor do Glavnega trga, kjer se bo odvijalo šaljivo in »norčavo« pustno rajanje.

Kamniški karneval je v lanskem letu doživel pravo stilsko preobrazbo. Zaključno rajanje se je preselilo iz športne dvorane na za promet popolnoma zaprt Glavni trg, še pomembneje pa je, da so organizatorji večji pomen namenili pustni povorki. Povorki je tudi letos dodan Mamut. Izbrale in nagradile se bodo izvirne in najbolj norčave maske, posebne nagrade pa so namenjene tudi skupnim in družinskim maskam.

Pika na i karnevala bodo plesalke Plesnega kluba ŠinŠin, ki bodo udeležence popeljale skozi pravo malo karnevalsko plesno šolo.

Popolna zapora cest in javnih prometnih površin v torek, 17. februarja 2015

Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, Glavni trg 2, 1241 Kamnik (organizator, prireditelj), se zaradi organizacije prireditve KAMNIŠKI KARNEVAL, dne 17. 2. 2015, dovoljuje izvesti popolno zaporo cest in javnih prometnih površin s prometno signalizacijo in reditelji kot sledi:

kot je razvidno iz prometno-tehnične dokumentacije začasne prometne ureditve v času popolne zapore ceste.

Obvozi:


<< Nazaj | Novice