Mali grad

Pridite tja, kjer je pravljica doma

05.12.2017

 

Pridi tja, kjer je pravljica domaLetošnji Pravljični Kamnik prinaša novost - Pravljično hiško pod Malim gradom. Ta bo na parkirišču pri Kavarni Veronika stala od 8. do 23. decembra in bo ponujala široko paleto živahnih dogodkov v toplem in prazničnem zavetju. Zato: pridite tja, kjer so pravljice doma.

Hiška bo ogrevana in odprta vsak dan popoldan v času dogodkov. Da bo v njej živahno bodo poskrbeli Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik, Mavrični vrtiljak, Društvo Tun'ški glas, Vrtec Sonček, Vrtec Antona Medveda Kamnik, Glasbena šola Skalar, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Plesni klub Šinšin, Kavarna Veronika in Pletenine Špenko, Mifor ter Lady M z modno revijo zimske kolekcije.

Hiška bo praznično okrašena, v njej bo oder s kuliso tople domače dnevne sobe ter tudi praznična stojnična prodaja. Praznična okrasitev ter vonj po praznikih vas bo odpeljal stran od ponorelega sveta v prijetno okolje vam najbližjih.

V Pravljični hiški bodo vsako sredo, petek in soboto na pripovedovanjih zaživele ljudske zgodbe z vseh vetrov, ki jih bodo pripovedovale pravljičarke, spretne z besedami in domišljijo. Potem sledijo animirane in vodene ustvarjalne delavnice izdelkov za okrasitev vašega doma. Ob določenih dneh pa bo otroke dodatno razveselila še otroška predstava. Za uvod v to dogajanje pa bodo poskrbeli kamniški pevski zbori, ki bodo nastopali na Glavnem trgu pri novoletni smreki Marinki, nato pa se bo dogajanje preselilo v Pravljično hiško pod Malim gradom.

V sredo, 20., petek, 22., in soboto, 23. decembra, pa bo Pravljično hiško pod Malim gradom obiskal tudi Božiček. Otroci mu bodo lahko še zadnji hip zaupali svoje želje ter se z njim tudi fotografirali. Na koncu pa bodo Modre novice poskrbele, da boste fotografijo lahko odnesli tudi domov.

Podrobnejši spored dogajanja

Nastopi pevskih zborov pri novoletni smreki Marinki

Pravljična hiška pod Malim gradom

Petek, 8. december

Sobota, 9. december

Nedelja, 10. december

Ponedeljek, 11. december

Torek, 12. december

Sreda, 13. december

Četrtek, 14. december

Petek, 15. december

Sobota, 16. december

Nedelja, 17. december

Ponedeljek, 18. december

Torek, 19. december

Sreda, 20. december

Četrtek, 21. december

Petek, 22. december

Sobota, 23. december

Možne so spremembe programa. V ta namen spremljajte facebook stran Livin' Kamnik, kjer bodo spremembe pravočasno najavljene.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice