Mali grad

Pričetek poletne sezone na Veliki planini

01.06.2017

 

Pričetek poletne sezone na Veliki planiniS pastirskih bajt bo kmalu slišati veselje pastirjev, po planini pa bo odmeval žvenket kravjih zvoncev…S 1. junijem pričneta nihalka in sedežnica voziti vsak dan. Prva nihalka vas bo na planino popeljala že ob 8.30, zadnja v dolino pa ob 18. uri. Sedežnica obratuje prilagojeno na nihalko, od 9.00 do 17.30. Preskarjev muzej odpira svoja vrata naslednji vikend, 9. junija 2017. V poletni sezoni pa lahko muzej obiščete vsak dan, od 10. do 15. ure.

Od 9. do 11. junija bo tudi na Veliki planini potekal vikend odprtih vrat. Ob nakupu vozovnice za nihalko boste prejeli brezplačno vstopnico za Preskarjev muzej! V soboto, 10. junija 2017, pa vas ob 10.30 vabimo na Gradišče, od koder se lahko z lokalnim vodnikom brezplačno podate na voden ogled po Veliki planini. Zaključek ogleda bo ob 13.30 na Zelenem robu. Ogledali si boste pastirsko naselje, Preskarjev muzej, kapelo Marije Snežne, jamo Veternico in turistično naselje, izvedeli pa boste marsikaj zanimivega.

V poletni sezoni pa vas vabimo, da se nam pridružite na individualnih vodenih izletih po Veliki planini. Pričeli smo v soboto, 24. 6. Vodenja bodo potekala v angleškem jeziku, prilagojena pa bodo tudi domačim gostom. Pričetek vodenja bo vsako soboto ob 10.30 na najvišji točki Velike planine (Gradišče), zaključek pa ob 13.30 pri gostišču Zeleni rob.

Za vse tiste, ki se boste na Veliko planini podali z nihalko, lahko koristite kar nekaj ugodnosti v prihajajoči poletni sezoni. Ob vsakem nakupu vam podarimo 3 odstotkov od vrednosti nakupa v obliki kupona, ki ga lahko koristite v naših gostinskih obratih (Gostilna Pod žičnico, Okrepčevalnica Skodla, gostišče Zeleni rob). Za goste, ki planino obiščejo z nihalko pa je ugodnejša tudi cena vodenega izleta, od 9.-11. junija pa celo brezplačni vstop v Preskarjev muzej!

Dodatne informacije so dostopne na spletni strani  www.velikaplanina.si

Vabljeni, da obiščete Veliko planino!

Besedilo in fotografije: Velika planina d.o.o.


<< Nazaj | Novice