Mali grad

Pričele so se ustvarjalne delavnice klasične kamniške poslikave

21.03.2017

 

Pričele so se ustvarjalne delavnice klasične kamniške poslikavePopoldan so se v prostorih KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka uradno pričele ustvarjalne delavnice klasične kamniške poslikave z naslovom »Slikanje motivov kamniške majolike«. Zbranim sta se ob tej priložnosti pridružila tudi župan Marjan Šarec in podsekretar za področje socialnega menedžmenta Brane Golubović skupaj s predsednico KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka Tatjano Hlačer.

Predstavljen je bil klasični motiv poslikave kamniške majolike in razvoj teh v kamniški tovarni vse do danes. Udeleženci so se seznanili z načinom slikanja na keramiko, prerisovali motive na papir in tako spoznali čarobnost nastajanja te.

Predno pa so se prepustili ustvarjalnemu duhu in poslikavam na papir, jih je pozdravila predsednica KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka Tatjana Hlačer, o poslikavah in motivih je pripovedovala Irena Radej, nato pa besedo predala županu Marjanu Šarcu, ki je Društvu čestital za bronasto priznanje Občine Kamnik, pohvalil delovanje in zavzetost članic in članov, ki z edinstveno umetnostjo skrbijo, da se pomen kamniške keramike in poslikave ohranja ter razvija za naslednje generacije. Pri tem pa še poudaril, da bo Občina Kamnik tudi v nadalje podpirala delovanje KUD Hiša keramike, zakaj pa ne majolka, ki je v tako kratkem času ustvaril zgodbo o uspehu. 

Ustvarjalne delavnice bodo v Hiši keramike na Šutni 29 potekale od danes, torka, 21. marca 2017, do sobote, 25. marca 2017. Danes boste lahko ustvarjali do 19. ure, ostale dni od 17. do 19. ure, v soboto pa od 10. do 12. ure in od 16. do 18. ure. Delavnica je primerna za vse starosti, saj zna prav vsak izmed nas poiskati lastne interpretacije na temo kamniške majolike. Vabljeni, da se v poslikavi preizkusite tudi Vi. 


<< Nazaj | Novice