Mali grad

Pričakajte leto 2018 v Kamniku

29.12.2017

 

Pričakajte leto 2018 v KamnikuV Kamniku se že tradicionalno od minulega leta poslavljamo s skupino koncertov. V četrtek, 28. decembra, so v okviru dogodka Mesto mladih 2017 publiko ogreli kamniški glasbeniki Manca Berlec, Spock Studios, Sun Drops, Fat Pigeon in DJ Peter Jerič, danes, 29. decembra, pa Poskočni muzikanti. S tem se vročica ob iztekajočem letu dviguje.

Jutri, 30. decembra, bo na Glavnem odru nastopila legendarna skupina Big Foot Mama, ki je na slovenski glasbeni sceni že več kot 25 let. »Mi poskušamo kreirati trende in se jim ne podrejamo. Če se začneš podrejati družbi in situaciji, umre kreativa v tebi,« pravijo zase. Ob 19. uri bosta najprej na oder stopili dve zelo obetavni predskupini The Mint in Joker Out.

Leto 2018 pa bomo na Silvestrovo pričakali skupaj s Skupino Špica. Ta bo obiskovalce 31. decembra zabavala od 22. ure dalje. Pred polnočjo bo obiskovalcem voščila direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin, nato pa jih bo nagovoril župan Občine Kamnik Marjan Šarec, ki bo tudi odšteval do novega leta.

Tudi skupina Špica ima za seboj že več let ustvarjanja. Začeli so leta 2002 kot trio, danes so kvartet. Očeta dveh od njih sta bila člana Ansambla bratov Poljanšek, tako da sta rasla skupaj z narodnozabavno glasbo in glasbenimi nastopi. Zagotovo bodo poskrbeli, da bo najdaljša noč v letu nepozabna.

S silvestrovanjem se bodo prireditve v okviru Pravljičnega Kamnika zaključila. Pričele so se 1. decembra, ko je župan Občine Kamnik Marjan Šarec prižgal praznično okrasitev, ter so se odvijale ves december. Za pestro dogajanje je poskrbela Pravljična hiška pod Malim gradom in tudi prireditve ponudnikov v mestnem središču. Brezplačno drsališče v Keršmančevem parku pa ostaja odprto do 25. februarja 2018.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice