Mali grad

Preživite zimske počitnice v Kamniku in okolici

10.02.2016

 

Preživite zimske počitnice v Kamniku in okoliciPretekle zime so vse manj bele, zato se vedno več ljudi odloča, da bodo zimske šolske počitnice preživeli v eni od termalnih središč ali pa se odpravili na krajši izlet. Kamnik z okolico ponuja številne znamenitosti za oglede in rekreacijo, ki jih lahko združite s pohodništvom, saj je v okolici speljanih kar nekaj pohodnih poti. Pred vami je nekaj namigov, s katerimi vam bo vaš prosti čas v času šolskih zimskih počitnic v užitek.

V počitniških dneh je obisk Term Snovik še posebej priporočljiv, saj obljubljajo pravi termalni oddih. Poleg kopanja v termalnem bazenu je na voljo izposoja palic za nordijsko hojo, v času počitnic pa bo poskrbljeno za animacijo in pester športni program.

V Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik so za osnovnošolske otroke pripravili brezplačni tečaj za začetnike v igranju šaha, ki  bo trajal od ponedeljka, 15. februarja 2016, do petka, 19. februarja 2016, in sicer vsak dan od 10. do 12. ure. V sproščenem vzdušju se boste prav tako v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik v soboto, 20. februarja 2016, med 9.30 in 12.30 otroci in odrasli naučili različnih načinov ustvarjanja z različnimi materiali in ustvarjali mozaik. Prispevek za omenjeno delavnico je od 20 do 35 evrov, potrebne pa so predhodne prijave na rosanaart@yahoo.com.

V Mladinskem centru Kotlovnica bo v sredo, 17. februarja 2016, od 18. ure dalje potekala kreativna delavnica izdelovanja makrame zapestnic, v petek, 19. februarja 2016, pa ste ob 19. uri vabljeni na predstavitev mladih rock skupin, ki bodo na Festivalu Rock Vizije predstavile kakovostno glasbo mladih ustvarjalcev.

Počitniške aktivnosti so pripravili tudi v Arboretumu Volčjem Potoku, kjer v torek, 16. februarja 2016, in v sredo, 17. februarja 2016,  med 9. in 13. uro vabijo otroke na ustvarjalne delavnice. Otroci bodo v štiriurnih likovno -ustvarjalnih počitniških delavnicah spoznavali različne likovne tehnike. Na delavnice se morate prijaviti do petka, 12. februarja 2016, do 12. ure, in sicer po elektronski pošti prireditve@arboretum.si. Cena delavnice je 15 evrov, ob prijavi pa pripišite starost otroka. 

Vsi, ki želite v miru uživati v lepotah edinstvene Velike planine, vabljeni, da jo obiščete. Planino je pobelil sneg in pričaral pravo zimsko idilo. Vozovnice za nihalko in sedežnico na Velikio planino so brezplačne za šoloobvezne otroke, s stalnim bivališčem v občini Kamnik in za varovance Varstveno delovnega centra Sožitje Kamnik iz Laz v Tuhinju. Na vozovnice opozorite blagajnika pred nakupom na spodnji postaji nihalke v Kamniški Bistrici in jih lahko prevzamete z osebnim dokumentom otroka. Vozovnice pa bodo brezplačne do porabe sredstev, ki so sofinancirane s strani Občine Kamnik.

Otroško smučišče Jurček bodo odprli v nedeljo, 14. februarja 2016, in sicer med 9. do 15. uro. Vlečnica Jurček se nahaja tik ob vznožju dvosedežnice Šimnovec in je namenjena najmlajšim in smučarjem začetnikom. Dolžina proge je 300 metrov, ta pa je varna in primerno urejena.

Za vas Velika planina d.o.o. pripravlja tudi nočno sankanje, s katerim bodo pričeli v nedeljo, 14. februarja 2016. Proga se nahaja ob dvosedežnici Šimnovec in je dolga 2,4 kilometra ter primerno urejena in osvetljena. Nočno sankanje bo možno od 17. do 20. ure. Zadnja nihalka vas v dolino odpelje ob 21. uri. Za večje organizirane skupine se odhod v dolino z nihalko lahko podaljša do 22. ure.

Pri zgornji postaji nihalke si lahko izposodite krplje in pohodniške palice za le 5 evrov na dan ter se odpravite na potep po Veliki planini.

V kolikor jim bodo vremenske razmere naklonjene in bo dovolj snega, bodo pričeli tudi s smučanjem po 3 kilometre dolgem smučišču Šimnovec, in sicer med 9. in 16. uro. Ponujajo torej doživetje za vse, tiste malo mlajše in tiste malo starejše, z več kondicije ali manj, ali za tiste, ki želite le pobeg od vsakdana in zabavo na snegu.

Obisk Kamnika pa priporočamo tudi tistim, ki želijo spoznati najlepše mestno jedro, saj le-ta ponuja raznovrstne možnosti raziskovanja zgodovine, spoznavanja kulture, okušanje tradicionalne kulinarike z Okusi Kamnika pri izbranih gostinskih ponudnikih  in rekreacijo na odprtem drsališču pri Frančiškanskem samostanu. Drsanje je brezplačno in je mogoče vsak dan od 9. do 20. ure, za najem drsalk pa boste odšteli 2 evra.

Neokrnjena narava, živahno kulturno dogajanje, nepozabne pustolovščine – vse to je Kamnik. Prepustite se spletu kulturnih in športnih užitkov in za trenutek pozabite na vsakdanje skrbi.

Za več informacij obiščite TIC Kamnik, Glavni trg 2, 1240 Kamnik ali pa jih pokličite na telefon: 01 831 82 50 oziroma pišite na elektronski naslov: info@kamnik-tourism.si ali tic@kamnik-tourism.si.

Dobrodošli v Kamniku.

Besedilo: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: arhiv Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, Velika planina d.o.o., MC Kotlovnica, Arboretum Volčji Potok, Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik


<< Nazaj | Novice