Mali grad

Preživite krompirjeve počitnice v naročju kamniških planin

26.10.2015

 

Šolsko leto je v polnem teku, a na veselje šolarjev se že bližajo prvi prosti dnevi. Počitnice so lepa priložnost za družine, da se skupaj odpravijo na izlete in raziskovanja bližnjih mest, za vse aktivne turiste pa čas za uživanje v sončnih jesenskih dnevih. Kamniški turistični ponudniki vas vabijo, da zadnje oktobrske dni preživite v Kamniku in okolici, kjer za vas pripravljamo veliko raznovrstnega dogajanja in aktivnosti.

Začetek počitnic, od 23. do 25. oktobra, bo v Kamnik prinesel Dneve odprtih vrat v Srcu Slovenije, ko bodo turistični ponudniki v kamniški občini ob 15-letnici delovanja Razvojnega centra Srca Slovenije pripravili številne ugodnosti za vse obiskovalce. Med drugim bo v mestnem jedru izjemoma na predzadnjo soboto v mesecu, 24. oktobra, odprta živilska tržnica Okusi Kamnika-Podeželje in Eko. Več o ostalem dogajanju si preberite tukaj in na spletni strani Razvojnega centra Srca Slovenije

Do glavnih turističnih ponudnikov se boste lahko vse dni počitnic brezplačno zapeljali s kamniškim turističnim avtobusom Kamnik Bus, ki ga oblečenega v nalepke najlepših kamniških znamenitosti zlahka prepoznate. Voznik vas bo na vsaki vožnji razveselil s kuponom, ki ga boste lahko izkoristili na različnih mestih po Kamniku in okolici.

Z nihalko in prenovljeno sedežnico se lahko popeljete na Veliko planino, ki v vsakem letnem času ponuja številne možnosti za preživljanje aktivnega prostega časa. V času jesenskih počitnic vam bodo ob nakupu katerekoli vozovnice podarili kupon s 50-odstotno vrednostjo zneska vozovnice, ki ga boste lahko izkoristili za kosilo v Gostišču Zeleni Rob ali v Gostilni Pod žičnico.

V jesenske barve obarvan Arboretum Volčji Potok v času počitnic pripravlja številne zanimive delavnice in dogodke, vsak obiskovalec pa bo ob nakupu dnevne karte dobil čebulico tulipana.

Terme Snovik, najvišje ležeče terme v Sloveniji, ponujajo ugodne večdnevne pakete in zabavno animacijo za odrasle in otroke. V času jesenskih počitnic so za vas pripravili 10-odstotni popust na družinsko vstopnico s kosilom, paket kopanja s kosilom, vse wellness storitve (masaže, savne, kozmetične storitve) in dnevna kosila. Poskrbljeno bo tudi za kulturno udejstvovanje, saj bodo v času počitnic v Medobčinskem muzeju Kamnik, Rojstni hiši Rudolfa Maistra in Galeriji Miha Maleša nudili 10-odstotni popust na vse vstopnine.

V Zdravilnem gaju Tunjice bodo poskrbeli za sproščanje in revitalizacijo telesa s 25-odstotnim popustom na obisk kisikove komore ter 50-odstotnim popustom za drugo osebo na vodenje po Zdravilnem gaju (potrebna je predhodna najava).V Pubu Pod Skalo v tednu jesenskih počitnic pripravljajo brezplačno pokušino kamniških piv, hišni prigrizki pa bodo na voljo po promocijskih cenah. V počitniškem tednu vabijo tudi na otvoritveni koncert nove sezone in tradicionalno zabavo za noč čarovnic. S kuponom dobite tudi brezplačno kavico v Domu v Kamniški Bistrici, v prijazni kavarni Qbar v nakupovalnem centru Qlandia pa kavico za samo 1 evro.

Da bo obisk Kamnika še slajši, si pri gostinskih ponudnikih v okolici privoščite jedi Okusi Kamnika. Z nekaterimi jedmi iz izbora vas bomo v teh dneh presenetili tudi v Turistično-informativnem centru.

Zadržite se v Kamniku več dni in odkrijte tudi skrite kotičke kamniških krajev. Izbirate lahko med številnimi ugodnimi namestitvami, od butičnih penzionov, hotela in apartmajev, pa do planinskih koč, hostla in kampov. 

Vabljeni v naročje kamniških planin, ne bo vam žal!

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik in arhiv Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice