Mali grad

Preživite jesenske počitnice v Kamniku

29.10.2017

 

Preživite jesenske počitnice v KamnikuJesenske ali krompirjeve počitnice, kot je ljudski izraz za njih, so zaradi toplih jesenskih barv nekaj posebnega. Tudi v Kamniku. Da pa se otroci in odrasli te dni ne bi dolgočasili, so številni kamniški ponudniki poskrbeli za zanimivo dogajanje. Za vse podrobne informacije se obrnite na posamezne organizatorje dogodkov, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik pa vam spodaj ponuja le namige, kam se odpraviti. Zagotovo se bo za vsakega kaj našlo, zato vabljeni v Kamnik. 

V času krompirjevih počitnic lahko sodelujete v nagradni igri Velike planine. Na spletni strani www.velikaplanina.si poiščite kupon, s katerim lahko koristite 10 odstotkov popusta ob nakupu vozovnice za nihalko med 30. oktobrom in 3. novembrom. Hkrati pa rešite uganko, izpolnite kupon in ga ob nakupu vozovnic predložite na blagajni. Ob pravilno izpolnjenih podatkih sodelujete v nagradnem žrebanju za brezplačno vozovnico za nihalko in sedežnico na Veliko planino. Več si lahko preberete na spletni strani www.velikaplanina.si.

Posebne ugodnosti v času jesenskih počitnic ponujajo tudi Terme Snovik, ki so pripravile tudi bogat animacijski program. Več o tem na njihovi spletni strani. Poteka pa tudi že posebna ponudba za zimsko rekreacijo, ko si lahko ceneje kupite komplet vstopnic za kopanje oziroma za kopanje in savnanje.

V Slovenia Eko resort bodo otroci lahko udeleženi vsakodnevnega jutranjega vodenega hranjenja živali. Slovenia Eko resort je sicer že sam po sebi odlična lokacija za otroke, saj se nahaja daleč stran od prometa, v neokornjeni naravi, otroci uživajo na številnih igralih, v družbi živali, hišice pa so tudi s podstrešno sobico, v katero se spleza po lestvici, prava atrakcija za otroke.

Nedelja, 29. oktober

Izrezovanje buč za noč čarovnic

Arboretum Volčji Potok vas ob 11. in 13. uri vabi na delavnico, ki jo bo vodila Bianca Rumble, Cambridge Museum. Na delavnico lahko prinesete svojo bučo ali pa jo kupite na delavnici. Plača se vstopnino v park. Delavnici sta brezplačni. Obvezna prijava po elektronski pošti na naslov prireditve@arboretum.si do petka, 27. 10., do 12. ure. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

Lov za pastirjevim zakladom

Lov za pastirjevim zakladom je nezahtevna družinska pustolovščina, ki vas bo z namigi in ugankami vodila po naravnih in kulturnih znamenitostih in skritih kotičkih Velike planine. Na Velikim planini boste pred Preskarjevim muzejem ob 11. uri odkrivali zgodovino Velike planine, pastirske zgodbe in pravljična bitja, ki živijo ali pa so nekoč živela na Veliki planini. Pridružite se nam in tokrat na drugačen način odkrijte lepote in skrivnosti, ki jih ponuja planina.

Čarobni vonj gozda

Predavanje in delavnica o eteričnih oljih, ki jih pridobivamo iz dreves: smreka, bor, cedra, sandalovina... Obilo predlogov, kdaj in kako lahko ta eterična olja uporabimo, vam bo v Termah Snovik ob 17. uri zaupala mag. Marija Kuster Kortnik. Prav tako si boste na delavnici izdelali inhalator, ki vam bo polepšal turobne jesenske dni.

Ponedeljek, 30. oktober 2017

Rišemo na egipčanski papirus

Arboretum Volčji Potok vas ob 11. uri vabi na delavnico, ki jo bo vodila Bianca Rumble, Cambridge Museum.Plača se vstopnino v park. Delavnica je brezplačna. Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do petka, 27. 10., do 12. ure. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

Torek, 31. oktober 2017

Golf turnir Primož Trubar

Družabni turnir Primož Trubar, ki poteka že vrsto let, se bo v Golf Arboretumu ob 10. uri začel s postopnim startom s 1. in 10. luknje, ob zadostnem številu udeležencev bo izveden start na strel. Način igre je texas Scramble v parih (seštevna igra) in turnir ne šteje za spremembo HCP. Prijavite se lahko tudi posamično in vam bodo soigralca poiskali organizatorji. Prijave sprejema recepcija golf igrišča Arboretum (051/395-777 ali  info@golfarboretum.si) do ponedeljka 30. oktobra 2017 do 14. ure. Startni časi bodo objavljeni dan pred turnirjem na www.golfportal.si in na recepciji igrišča. Po končanem turnirju bo pogostitev v restavraciji klubske hiše golf Arboretum.

Izrezovanje pravih buč

V Termah Snovik bo ob 15. uri potekalo izrezovanje buč, najlepše izrezano bučo pa bodo nagradili.

Čarovniški ples

V Plesnem klubu Šinšinu ob 17. uri pripravljajo posebni Čarovniški ples. Dogajanje bo poleg plesnih ritmov popestrila ustvarjalna delavnica za otroke, imeli pa bodo tudi poslikavo obraza. Za kulinarično dogajanje bo poskrbel Chef Drakula. Male bučke bodo rajale dokler mesta ne prekrije temačna noč, večer pa se bo za odrasle buče nadaljeval v grozljivih ritmih. Časovnica dogajanja: Od 17.00 do 20.00 – čarovniška zabava za otroke z ustvarjalno delavnico, poslikavo obraza in plesnim presenečenjem. Od 20.00 do 22.00 – čarovniška zabava za odrasle s kuhanim vinom in pečenim kostanjem.

Začarani park

Arboretum Volčji Potok vas ob 17. uri vabi, da se jim pridružite v začaranem parku. Med 17.in 18. uro so otroci vabljeni, da s seboj prinesejo izrezane buče. V vsako bučo bomo dali gorečo svečko in drevored se bo spremenil v začaran bučored. Izbrali bomo tri najlepše izrezane buče. Ob 18.30 bomo razglasili zmagovalce in jih nagradili.
Dogodek je brezplačen. Odvijal se bo pred vhodom v park.

Sežig čarovnice in kostanjev piknik

Terme Snovik vas ob 20. uri vabi na zabavo ob kuhanem vinu in pečenem kostanju.

Tradicionalna zabava za noč čarovnic

Pub Pod skalo vas ob 21. uri vabi na glasbeni izbor DJ Sekalskega, pečen kostanj, ki ga že po tradiciji delijo vsem gostom.

Četrtek, 2. november 2017

Izdelajmo maketo Azteškega templja

Arboretum Volčji Potok vas ob 11. uri vabi na delavnico, ki jo bo vodila Bianca Rumble, Cambridge Museum. Plača se vstopnino v park. Delavnica je brezplačna. Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do torka, 31. 10., do 12. ure. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

Družinski pohod z baklami

Terme Snovik vas ob 20. uri vabijo na nezahteven pohod po gozdni poti ob soju bakel. 

Petek, 3. november 2017

Izdelajmo egipčanski tempelj

Arboretum Volčji Potok vas ob 11. uri vabi na delavnico, ki jo bo vodila Bianca Rumble, Cambridge Museum. Plača se vstopnino v park. Delavnica je brezplačna. Obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do torka, 31. 10., do 12. ure. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

Filmski večer s Kekcem

Grajski Boris bo otrokom, njihovim staršem ter tistim z otrokom v sebi predvajal filmsko klasiko Srečno, Kekec. Ob 18.30 vabljeni na Grajsko teraso na Stari grad.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ni organizator omenjenih dogodkov. Za podrobnosti o posameznih dogodkih se obrnite na organizatorja. Zbrani so dogodki kot so jih posredovali organizatorji, ki so nam informacije posredovali.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Velika planina d.o.o., Klemen Brumec, Arboretum Volčji Potok, Golf Arboretum in Pub Pod Skalo


<< Nazaj | Novice