Mali grad

Prevzem in blagoslov novega gasilskega vozila v PGD Zg. Tuhinj

13.06.2010

 

Prostovoljno gasilsko društvo Zg. Tuhinj pridobilo novo gasilsko vozilo - posodobljen vozni park in velika pridobitev s stališča varnosti

Člani PGD Zg. Tuhinj, društvo sicer šteje kar 308 članov, so na sobotni slovesnosti uradno prevzeli novo, sodobno gasilsko vozilo. Odločili so se za nakup bolje opremljenega vozila z oznako GVC 16/25 s kar 2.500 litrsko cisterno, kar je za društvo predstavljajo tudi večji finančni zalogaj. Finančna sredstva za nakup vozila so uspeli zagotoviti s pomočjo Občine Kamnik, ki je v proračunu namenila 80.000 evrov, velik del pa tudi s pomočjo botrov in donatorjev, ki so zagotovili preostanek-100.000 evrov.

Marko Kodra, predsednik KS ZG. Tuhinj, se je ob tej priliki zahvalil občini, botrom in donatorjem ter krajanom Zg. Tuhinja za izkazano zaupanje ter moralno in finančno podporo. Čestitke krajanom so namenili tudi Ivan Hribar, podpoveljnik GZ Kamnik, Marjan Semprimožnik, predsednik GZ Kamnik ter župan Anton Tone Smolnikar, ki je hkrati podprl odločitev gasilcev za nakup sodobnejšega vozila, kar je danes, ob večjih elementarnih nesrečah, ki so v zadnjih letih prizadele tudi Kamnik z okolico, nadvse pomembno. Ob tem je dodal, da občina vsako leto namensko izrablja proračunska sredstva za nakup gasilskih vozil, novo vozilo pa je tudi lepa popotnica ob 100 obletnici, ki jo gasilci praznujejo prihodnje leto.

V znak zahvale so člani PGD Zg. Tuhinj botrom, donatorjem, občini, Civilni zaščiti Kamnik ter še nekaterim zaslužnim podelili priznanja.


<< Nazaj | Novice