Mali grad

Preventivno posipanje občinskih cest

29.01.2015

 

V dopoldanskem času se je na območju občine Kamnik začelo s preventivnim posipanjem cest, zaradi preprečevanja poledice ter nastajanja ledenih plosk.

Po zadnjih napovedih vremenoslovcev, naj bi na območju naše občine zapadlo med 10 do 25 centimetrov južnega snega. Plužne in posipne enote bodo po končanem preventivnem posipanju v pripravljenosti.

Agencija RS za okolje napoveduje, da bodo popoldne predvsem v zahodnih krajih že rahle padavine, ki se bodo zvečer nekoliko okrepile in se v noči na petek razširile nad večji del Slovenije. Sprva bo rahlo snežilo, nato bo sneg predvsem v južni in deloma vzhodni Sloveniji prehajal v dež. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 5.

Glede na napovedi lahko pričakujemo pester konec tedna, ki bo v prometu povzročal težave, predvsem, če se bo pojavljala poledica.

Občanke in občane prosimo za strpnost in skrajno previdnost na cesti, saj glede na napovedi ne bo mogoče na vseh mestih istočasno izvajati pluženja in posipanja.

Nadzorne službe na terenu opažajo, da lastniki svoja vozila puščajo na cestah in križiščih ter s tem onemogočijo izvajanje pluženja ter posipanja, kar povzroča slabo voljo. Zato pozivamo lastnike vozil, da ob zimskih razmerah svoja vozila umaknejo s cest, da se lahko služijo in posipajo.


<< Nazaj | Novice