Mali grad

Preventivne aktivnosti v času akcije za večjo varnost pešcev

09.10.2015

 

Med 1. in 18. oktobrom poteka preventivna akcija za večjo varnost pešcev. V tem času policisti s preventivnimi aktivnostmi ozaveščajo pešce o skrbi za lastno varnost in preverjajo, ali pešci in vozniki upoštevajo cestno-prometna pravila. Akciji sta se pridružila tudi Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Občine Kamnik in redarska služba Občine Kamnik.

Včeraj, 8. oktobra 2015, sta Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Občine Kamnik in redarska služba Občine Kamnik izvajala preventivno akcijo na območju Županjih Njiv, Bistričice in Klemenčevega ter ob regionalni cesti Kamnik – Gornji Grad v naseljih Stahovica in Črna. Aktivnosti so bile namenjene predvsem ozaveščanju pešcev, da morajo že sami čim bolje poskrbeti za svojo varnost v prometu (z nošenjem svetlih oblačil, kresničk in odsevnikov, odsevnih brezrokavnikov, odsevnih predmetov in podobno), z deljenjem odsevnih trakov in letakov pa opozarjala »Bodite preVIDNI!«

Aktivnosti se bodo nadaljevale do konca meseca novembra, vse udeležence v cestnem prometu pa pozivamo k previdni vožnji in upoštevanju cestno-prometnih predpisov, ne le v času preventivne akcije, temveč skozi celotno leto. 


<< Nazaj | Novice