Mali grad

Preventivna akcija »Ne uporabljajte telefona med vožnjo. Vozimo pametno«

16.01.2020

 

Včeraj je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik v sodelovanju z redarsko službo Občine Kamnik in Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik izvajal preventivno akcijo Ne uporabljajte telefona med vožnjo. Vozimo pametno.

Preventivna akcija se je odvijala na območju Šolske ulice, bila pa je namenjena ozaveščanju voznic in voznikov, da med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo SMS sporočilo. Če voznik telefonira med vožnjo, je to tako, kot bi imel v krvi 0,8 promila alkohola. Med pisanjem SMS sporočila voznik štiri krat več časa ne gleda na vozišče, kot pri normalni vožnji.

V času preventivne akcije je bilo neposredno zaznanih 10 kršitev. Kršiteljem je bilo na kraju izrečeno opozorilo in navodilo o pravilnem obnašanju v cestnem prometu, izdan pa jim je bil tudi preventivni letak. Akcija, o kateri si lahko več preberete tukaj, se bo izvajala tudi v prihodnjem tednu, in sicer v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik, z redarsko službo Občine Kamnik, Združenjem šoferjev in avtomehanikov Kamnik, Avto-moto društvom Kamnik in Policijsko postajo Kamnik. 


<< Nazaj | Novice