Mali grad

Preventivna akcija »Bodi viden, Bodi previden«

02.12.2014

 

V sredo, 26. 11. 2014, je Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu občine Kamnik v sodelovanju s Policijsko postajo Kamnik organiziral preventivno akcijo »Bodi viden, Bodi previden« v zasebnem vrtcu Zarja. Preventivna akcija je bila namenjena ozaveščanju predšolskih otrok in njihovih staršev, da morajo v prvi vrsti sami poskrbeti za svojo varnost v prometu (z nošenjem svetlih oblačil, kresničk in odsevnih brezrokavnikov).

V notranjem delu vrtca je bil postavljen tudi poligon s pripadajočo prometno infrastrukturo, predvsem s tistimi prometnimi znaki, ki so namenjeni pešcem (semafor za pešce, prehod za pešce, območje za pešce, prepovedan promet za pešce). Na tem poligonu je bilo predšolskim otrokom prikazano, kako ravnati v cestnem prometu, ko zagledajo tak prometni znak.

Predsednik Sveta za preventivo in varnost v cestnem prometu občine Kamnik Franc Pivk je staršem ter njihovim otrokom razdelil letake, ki ozaveščajo pešce kako v mraku, temi ali ob slabši vidljivosti (megla, dež, sneg) ravnati, da jih bodo vozniki prej opazili in še pravočasno reagirali, letake s sloganom »Red je biti vedno pripet« ter letak z vsebino, kako vozilo pripraviti na zimske razmere (pnevmatike).


<< Nazaj | Novice